Laksefilet Sous Vide på ertepurré og pannestekt tunfisk - 3 pers
500g laksefilet (helst en Salma loin)
250g frosne erter
3 reddiker
5 sukkererter
100g FERSK tunfisk
Olivenolje
Trøffelolje (strengt tatt ikke nødvendig, men alt blir bedre med trøffel)
Parmesan (strengt tatt ikke nødvendig, men alt blir bedre med parmesan)
God balsamico
Rømme
Salt
Pepper
Sesamfrø
Tunfisk
Pass på ar du får et stykke som er jevn.
Skjær opp ett eller flere lange stykker på 3x3cm
Legg i glovarm panne og stek i 10 sekunder på alle sider. Viktig at man ikke steker for mye!
Ta ut av panne og rull i en blanding av salt, pepper og sesamfrø.
Legg i kjøleskap fram til servering, minimum 10 minutter
Laks
Tilbredes Sous Vide på 40 grader i 12 minutter.
Alternativt legg i glovarm panne, legg lokk over, skru temperatur til minimum og la steke i 10 min.
Alternativ tilbred slik du vil selv, men for guds skyld ikke gjennomstek den da...
Ertepurré
Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepuré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og en dæsh trøffelolje.
Hvis parmesan er din greie, riv en liten håndfull parmesan oppi.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter.
Legg opp og server.