lørdag 30. mars 2013

Gateau Marcel

Påsken er god mat og gode venner. Hva bedre enn å avslutte påskemiddagen med en kaloribombe.


Hva trenger du?

200g sukker
200g smør (gjerne saltet smør for å bryte mot det søte)
200g mørk, god sjokolade (Valerona eller tilsvarende)
4 egg

1 springform
Evt kakao til å drysse over
Bær til pynt

Bør lages på formiddagen før gjestene kommer.

Skill eggene i eggeplommer og eggehviter (gjør dette først slik at eggene ikke er for kalde).
Smør og sjokolade smeltes i vannbad (kutt opp i små biter så smelter det lettere).
Vendt smør og sjokolade sammen med en slikkepott.
Når smør og sjokolade er blandet til en glatt røre, sett det til side. Sjokoladen bør være lunken når du er ferdig med eggene så la den gjerne stå litt før du begynner på eggene.

Pisk eggeplommene og 2/3 av sukkeret til det blir hvitt og fast i en stor bolle (alt skal blandes her til slutt så bruke en bolle som er stor nok).
Husk å rengjøre hvispene etter du har pisket eggeplommene hvis du skal bruke de til eggehvitene!
Pisk deretter eggehvitene og resten av sukkeret til de er stive (du skal kunne holde bollen opp-ned).

Vend (ikke pisk) sjokoladen som nå er lunken inn i eggeplommene. Vend deretter eggehvitene forsiktig inn. Sørg for at alt er godt blandet.

Sett ovnen på 175 grader.

Smør hele formen med smør og husk kantene. Strø deretter sukker i formen slik at det fester seg til smøret. Husk kantene.

Hell halvparten av røra i formen og sett den andre halvparten i kjøleskapet.

Stek i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Kaka kommer til å dette sammen på midten og det er helt i orden.

Avkjøl (ca 45 min i kjøleskap) og ha deretter på resten av røra, som egentlig er sjokolademousse, på kaka. Sikt evt over kakao og pynt med bær. Sett tilbake i kjøleskapen og server til dessert i relativt små biten. Kaka er mektig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar