søndag 5. juni 2011

Torsk Sous Vide med gulrotpurré og asparges i spekeskinke


Torske-loin Sous Vide med gulrotpurré og asparges i spekeskinke (3 pers)

1 stk torske-loin
15 aspargestopper
3 passe store gulrøtter
1 medium portebellosopp
1/2 pakke bacon
6 skiver spekesiknke
1 fedd hvitløk
Litt soltærket tomat
Salt
Pepper
Olivenolje

Torsk Sous Vide

Krydre fisken og tilbred Sous Vide på 55 grader på 20 minutter, eller lav varme i panne med lokk i 10 minutter

Asparges i spekeskinke

Rull inn i spekeskinke, stek i panne på høy varme 2 minutter hver hver side.

Gulrotpurre

Kok gulrøtter til de er lett møre (3 minutter). Kjør i blender sammen med 5-6 spiseskjeer olivenolje, 1 fedd hvitløk og smak til med salt.

Bacon/Tomat/Sopp

Skjær opp bacon i små biter og stek godt. Skru av varmen og legg i finhakket soltørket tomat.
Stek sopp på medium varme med litt salt og godt med pepper

Legg opp og drikk Pinot Noir til.

1 kommentar:

  1. Takk for supert sous vide-tips for fisk! I går prøvde jeg metoden på tykke skiver av lysing (halestykke fordi dette tåler mest håndtering). Fisken lå på kjøkkenbenklen 2-3 timer med litt salt og fiskekrydder på, deretter 20 min på 55 grader som i oppskriften. Til slutt et kort opphold i stekepannen. Restaurantkvalitet!

    SvarSlett