Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 5. juni 2011
Torsk Sous Vide med gulrotpurré og asparges i spekeskinke
Torske-loin Sous Vide med gulrotpurré og asparges i spekeskinke (3 pers)
1 stk torske-loin
15 aspargestopper
3 passe store gulrøtter
1 medium portebellosopp
1/2 pakke bacon
6 skiver spekesiknke
1 fedd hvitløk
Litt soltærket tomat
Salt
Pepper
Olivenolje
Torsk Sous Vide
Krydre fisken og tilbred Sous Vide på 55 grader på 20 minutter, eller lav varme i panne med lokk i 10 minutter
Asparges i spekeskinke
Rull inn i spekeskinke, stek i panne på høy varme 2 minutter hver hver side.
Gulrotpurre
Kok gulrøtter til de er lett møre (3 minutter). Kjør i blender sammen med 5-6 spiseskjeer olivenolje, 1 fedd hvitløk og smak til med salt.
Bacon/Tomat/Sopp
Skjær opp bacon i små biter og stek godt. Skru av varmen og legg i finhakket soltørket tomat.
Stek sopp på medium varme med litt salt og godt med pepper
Legg opp og drikk Pinot Noir til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for supert sous vide-tips for fisk! I går prøvde jeg metoden på tykke skiver av lysing (halestykke fordi dette tåler mest håndtering). Fisken lå på kjøkkenbenklen 2-3 timer med litt salt og fiskekrydder på, deretter 20 min på 55 grader som i oppskriften. Til slutt et kort opphold i stekepannen. Restaurantkvalitet!
SvarSlett