torsdag 2. juni 2011

Ytrefilet av svin Sous Vide med rødbetpurré, bakt potet, mais, sopp og spinat



Ytrefilet av svin Sous Vide med rødbetpurré, bakt potet, mais, sopp og spinat


Middagstid og solen har endelig tatt seg bryet å titte fram. Dagens godbit er ytrefilet av svin, noko attåt og en god Barolo. Alt blir bedre med en god Barolo! :D

500g ytrefilet av svin
2 store bakepoteter
1-2 maiskolber
1 pose spinat
5-6 aromasopp
3 fedd hvitløk
1 dæsh hallet ingefær
4 passe store ferske rødbeter
Litt god rømme full av kalorier (ikke no lettrømme...)
Salt
Pepper
Olivenolje

Svin ytrefilet

Sous Vide ytrefilet av svin på 55 grader i 60 minutter (60 grader i 1,5 timer er fortsatt riktig, men glemte å stille om PID kontrolleren...pokker...). Alternativt sleng den på grillen.

Rødbetpurré

Grill rødbeter (ferske) i folie med litt god olivenolje i 45-60 min avhengig av størrelse. Ta av det ytterste tynne skallet og bunnen. Kjør i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje i 5 minutter til det er "riktig" konsistens.

Potet/Mais

Bak potet i folie på grillen i 60 minutter, topp med rømme, salt og pepper
Likeså mais, men 20 minutter holder hvis de er ferdigkokte. 30 min hvis de er ferske. Husk godt med smør og salt.

Spinat

Spinat skyldes godt og stekes i middels varm panne til den detter sammen (20 sekunder). Avslutt med litt olivenolje og salt.

Sopp

Stek inn sopp med litt god kraft, sammen med finhakket hvitløk og ingefær.

Dandér, server.

Til dette drikkes (hvis du er vill og gal) en Elio Altare Barolo Viticoltore 2004

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar