søndag 12. juni 2011

Cloudy Bay Savignon Blanc 2010


Greit. Rekk opp hånda alle som kan 3 viktige ting som kommer fra New Zealand...(nei, Lord of The Rings 1, 2 og 3 teller ikke)

Ikke? Vel, bortsett fra nasjonalfuglen Kiwi er jeg også blank, men du kan legge en ny ting på lista. Cloudy Bay!
Det er bare å spørre om vin fra New Zealand neste gang du er innom polet på Vika. Sjelden har snakketøyet gått så varmt som da jeg skulle ha noe "helt annerledes" forrige gang jeg var der. New Zealand kommer med mye morro til en pol nær deg, og hvis dette er målestokken, så blir det VELDIG morro.

God vin da kanskje? Jepp.
I tillegg holder den 13,5%, så du full også! Jey! :D

Lagret på store ståltanker, men i 2010 ble en liten del også lagret på fransk eik, noe som gir litt mer dybde i smakene.

Fargen er, kan man si puslete? Veldig lite farge, mye på grunn av det noe kjøligere klimaet på NZ kontra Sør-Europa. Lett perlende

Lukten er himmels! Vi noterer stikkelsbær, tropisk frukt, ananas, fersken, gress, sitrus, litt eik. Ekstremt tiltalende.

Smaken følger lukten flott. Stikkelsbær, solbær!, sitrus, fersken, grapefrukt, mineraler, skifer, syre.

Dette er faktisk en aldeles glitrende vin! Flott erstatning til rekevinen for dere som vil ha noe med litt mer smak i enn Chablis. Tipper denne er helt fantastisk til Østers. Tipper dette blir målestokken for hvitvin fra den nye verden i denne prisklassen.

92/100

Finnes på polet og koster 220,- Det er den verdt!

1 kommentar: