søndag 15. januar 2012

Lammecarré med portvinskokt rødløk med anis og pannestekte grønnsaker


Lammecarré med portvinskokt rødløk med anis og pannestekte grønnsaker (3 pers)

500g lammecarré
3 poteter
3 gulrøtter
Noen rosenkål
3 stenger stangselleri
1 rødløk
2-3 dl portvin (rødvin kan også brukes men smak til med litt sukker)
2 store steinsopp
1 kinesisk hvitløk eller 6 fedd vanlig hvitløk
1 tommel med fersk ingefær
3 tørkede tomater
2 stjerneanis
1 dl rødvinseddik (kan sløyfes)
1 dl kalvekraft eller tilsvarende (kan sløyfes)
Masse smør
Salt
Pepper
Olivenolje

Smør til steking (kan sløyfes)

Ha 100g smør i en panne og ha i finhakket hvitløk, ingefær og tomat. Stek i 5 minutter på lav varme og skru av varmen. La ligge. Pass på at hvitløken ikke blir stekt/bruk, da gir den en brent, metallisk smak. La stå i 10 minutter. Hell av smøret. Det skal brukes senere.

Lammecarré

Ta ut kjøttet 1,5 time før du begynner slik at det er temperert. Tar du det rett ut av kjøleskapet må steketiden justeres.
Salt og pepre godt på begge sider. Legg i ferdig oppvarmet ovn på 120 grader sammen med stangselleri. La ligge i ca 30 minutter avhengig av tykkelse. Svi av i glovarm panne, 1 minutt på hver side. La hvile i 5 minutter.

Rødløk

Kutt rødløk i strimler av eget ønske. Sauter i en liten kjele med litt olivenolje og pepper til de blir litt møre (3 min). Ha i anis og portvin. Kok inn på svak varme.

Sopp

Kutt soppen opp i terningstore biter.
Ha 1 ss grovkvernet pepper i en varm panne og svi den litt til det lukter godt med pepper. Ha i rødvinseddik og kok HELT inn. Ha i sopp og skru ned til middels varme. Ha i 1/3 av smøret fra første punkt. Stek soppen i 5 minutter. Snu kun 1 eller 2 ganger. Ha i kraft og kok helt inn. Smak til med salt rett før servering.

Grønnsaker

Kutt poteter i skiver og stek på middels/høy varme i panne med 1/3 av smøret fra føreste punkt. Tørk av fettet når de er ferdige. Smak til med salt før servering!
Kutt gulrøtter i passe store biter og ha i varm panne sammen med rosenkål og siste delen av smøret fra første punkt. Sauter til passe møre.

Så er det bare å hugge inn (husk stangsellerien)!

Serveres med en lett italiener eller en ny franskmann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar