Pannestek steinbitt og sild, blancherte grønnsaker og postvins-sjy (3 pers)
500g steinbitt
3 sildefileter
3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1 hvitløk
1 stor bit fersk ingefær
Salt
Pepper
Olivenolje
2 dl portvin
Fisk
Stek steinbitt på middels varme i panne under lokk i 15-20 minutter avhengig av tykkelse. Snu hvert 5. minutt.
Stek sildefiletene i 3 minutter på hver side ved høy varme.
Grønnsaker
Finhakk hvitløk og ingefær. Skjær gulrot i passe små biter. Blancher i smør og olivenolje på lav varme i 15 minutter. Ta deretter i stangselleri og blancher videre i 5 minutter.
Saus
Kok ut panna etter fisken med portvin til den er redusert til halvparten.
Legg opp og server.
Til dette drikkes det du har igjen fra jula, f.eks. Ringsnes Julebokk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar