søndag 22. januar 2012

Pannestekt lysing med gulrot, stangselleri og solbærkokt sjalottløk


Lysing er hvit fisk beslektet med torsk. Smak og konsistens er sånn midt mellom torsk og sei.

Pannestekt lysing med gulrot, stangselleri og solbærkokt sjalottløk (3 pers)

500g lysing
2 gulrøtter
2 stenger stangselleri
3 litt store sjalottløk
1 stor sitron
2 dl appelsinjuice
Litt hakket soltørket tomat
Salt
Olivenolje
Sukker
Solbærsirup

Fisk
Salt etter eget ønske og legg i middels varm panne med litt olje. Stek under lokk i 3 minutter og snu. Ha over saften av en sitron og appelsinjuice. La putre til ferdig (ca 7 minutter).

Hell av kraften og kok inn til saus. Smak til med litt sukker om nødvendig da den kan bli litt skarp.

Gulrøtter

Kutt i tykke skiver og stek i olje på svak varme til møre.
Stangselleriet skal ikke varmebehandles.

Løk
Kutt løken i ønsket form og stek i panne med litt olje på middels varme til møre. Ha på en skvett solbærsirup (ca 5 ss) og kok inn.

Legg opp og pynt med soltørket tomat.

1 kommentar: