torsdag 15. desember 2011

Årets ribbeoppskrift er i boks!


Da er årets ribbeoppskrift i boks etter en uke med prøving å feiling!

Kombinasjonen Sous Vide og ovn ser ut til å være løsningen på både ekstremt mør og saftig ribbe, i tillegg til sprø svor.

Sous Vide ribbe 2011

1 stykk bit rynnribbe, saltet og pepret
1 stk Sous Vide gryte av ett eller annet slag satt til 70 grader
1 stekeovn på 200 grader

Ribba skal saltes og pepres minst 3 dager i forveien. Ikke vær for kjip med pepperet.
Ribba vakumpakkes og tilberedes Sous Vide på 70 grader i 40 timer.

Forvarm ovnen til 200 grader og sett ribbe inn i ca 20 minutter til svoren er gyllenbrun (litt over midt i ovnen). Ta ut ribba, gli inn godt med mørkt sukker. Kjør deretter på grillelement til svoren popper og alt er godt. IKKE går fra ovnen!

Her snakker vi saftig ribbe som detter fra hverandre når man setter kniven i den!

God jul alle sammen!

4 kommentarer:

  1. Det virker fullstendig fortryllende! Nam!

    Da var det bare å grave frem sous vide maskinen fra skapet...

    Eller ikke...
    Det blir nok pinnekjøtt ja!

    SvarSlett
  2. Eller bare ta den i micro'n...
    http://www.kk.no/885470/lag-ribbe-paa-35-minutter

    SvarSlett
  3. synest ribba blir best med 24 timer jeg.. 60 grader.. tynnribbe

    SvarSlett