Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
tirsdag 13. desember 2011
Pannestekt ørret på gulrot med blomkålpurré og vårløk
Pannestekt ørret på gulrot med blomkålpurré og vårløk (3 pers)
500g ørret eller laks
3 gulrøtter
1 blomkål
2 vårløk
Olivenolje
Salt
Pepper
Ørret
Stekes på svak varme under lokk i 15 minutter til fisken er fast men ikke overstekt. Den skal være ørretfarget i midten, ikke hvit.
Blomkål
Kutt opp blomkål i passe små biter og kok til møre (3-4 minutter). Hell av vann og kjør i blender/mixer til kremet konsistens sammen med 4-5 spiseskjeer olivenolje. Smak til med salt.
Kok gulrøtter i noen minutter til de blir litt møre.
Hakk vårløk, legg opp og server.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar