søndag 18. desember 2011

Entrecôte med stekt løk og tomat, brokkoli og paprika-gazpacho


Entrecôte med stekt løk og tomat, brokkoli og paprika-gazpacho (3 pers)

Jeg får vel først bryte sammen og tilstå at paprika-gazpachoen egentlig skulle være en paprikapurré, men konsistensen ble feil og tiden var knapp. Da må man improvisere.

500g entrecôte
6 små dulcitatomater eller tilsvarende
1 liten rødløk
1/2 brokkoli
4 store paprika
1 dl hvitvin
Olivenolje
Salt
Pepper

Entrecôte

Gni kjøttet inn salt og pepper. Stekes i glovarm panne, 1-2 minutter på hver side. Sku av varmen, sett lokk på panna og la hvile til resten er ferdig (hvile 5-10 minutter).

Paprika-gazpacho

Det finnes en riktig og en rast måte å gjøre dette på.
Riktig: Del paprika i 2, ha på olivenolje, paprika i langpanne, folie over, inn i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
Rask: Del paprika i 2, ha på olivenolje, paprika i langpanne, inn i ovnen sånn passe høyt opp under grillelement i 5-10 minutter. OBS! Forvent store mengder røykutvikling OBS!

Paprika i blender (jeg gidder ikke ta bort skallet) sammen med salt og pepper til den er fin nok.

Resten

Del opp brokkoli i passe små kvaster og kok i 2 minutter. Max!
Løk deles opp i terningstore biter og stekes i olje til de blanke. Del tomatene i 4 og ha i. Stek videre i 1 minutt og ha deretter på 1 dl hvitvin. Kok inn.

Legg opp og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar