søndag 13. november 2011

Indrefilet av hest med smørstekte rotgrønnsaker, potet og syrlig innkokt løk


Hest er undervurdert som mat. Så mørt at det nesten detter fra hverandre og med en litt søtlig viltsmak. Ikke er det spesielt dyrt heller, ofte litt under indrefilet av svin.

Indrefilet av hest med smørstekte rotgrønnsaker, potet og innkokt løk (3 pers)

500g indrefilet av hest
3 passe små mandelpoteter
1 stor gulrot
1 tilsvarende bit kålrot
3 små tomater
1/2  pose ruccola
1/2 rødløk
1 dl rødvin
2 dl hvitvin
4 fedd hvitløk
2 laubærblader
Salt
Pepper
Brunt sukker (vanlig sukker funker helt fint)
Olivenolje
Smør

Kjøtt

Varm opp godt med smør i en panne. Stek i 2 minutter på hver side på høy varme. (Nei, ingen Sous Vide denne gangen...hest fungerer nesten bedre rett i panna.)

Pakk i folie og legg i ovn på 120 grader til resten er ferdig.

Smørstekte grønnsaker

Kutt gulrot og kålrot i små terninger og stek i masse smør på middels varme til de nesten er møre. Krydre med salt og pepper og ta deretter på 1 ss med brunt sukker. Stek videre til karamellisert og vend ofte.

Poteter skjæres opp i litt store biter og stekes i smør og olivenolje på middels varme til gjennomstekt.

Syrlig innkokt løk

Finhakk hvitløk og rødløk. Kok sammen med laubær, rødvin, hvitvin, 2 ss olivenolje og litt gulrot/kålrot. Smak til med pepper og brunt sukker. Kok inn til nesten all væsken er borte.

Vend ruccolaen i olivenolje og litt salt. Legg opp og server sammen med tomaten.
Drikk gjerne en god Barbaresco til.

2 kommentarer:

  1. HEST faktisk, der ble jeg litt overrasket, he he he. Hvor får man tak i det? Det kan da umulig være veldig godt? he he

    SvarSlett
  2. Hest er faktisk sterkst undervurdert! Ultra/centra/meny har innimellom og kan skaffe hvis du spør. Litt søtere i smaken en gammel ku og garantert mørt. Det er relativt "fint" kjøtt og bør behandles noe penere i panna en vanlig storfe. Helt klart verdt et forsøk! ;o)

    SvarSlett