mandag 28. november 2011

Barcelona - November 2011 - Saüc - 1*

Tur til Barcelona er aldri feil. Turens første matbit ble inntatt på hotellets restaurant - Saüc, med 1* i den røde boka. Saüc betyr forresten Piltre.
Viner og vinbilder kommer når noen andre har tømt kameraet sitt.


Ikke noe piltre, ikke mat engang, selv om det var fristende å smake etter middagen på El Cellar de Can Roca i februar.


Den første appetizeren som kom på bordet var grønn oliven, sort olivengele og fritert banan med guacamole.


Den andre appetizeren var chips av potet, søtpotet og kongopotet. I tillegg chrispy blekksprut.


Den første retten til fruen (uten nøtter, skalldyr eller laktose) var fois gras på toast med ananas.


Til oss andre, den opprinnelige retten, med smørstekte krutonger. Nam.


Fruens andre rett var en stekt potetmos-aktig-greie. Fint at hun er så veldig glad i potet... På toppen litt blomkål. Intetsigende.


Vi andre fikk blomkål suppe/mos med sopp, blekksprut og olivenolje. Litt tykk, men god smak.


Toast med ibericoskinke til fruen.


Reke med ibericoskinke over halen. Litt krydder hadde ikke tatt livet av noen. Smakte ingenting.


Deretter kom det kald tomat, tomatsorbet, shavet basilikumsorbet smaksatt med blomster. Veldig godt, og pent å se på.


Formiddagens første fiskerett kom i form av piggvar med ibercoskinke og finstrimlet sopp.


Neste rett var igjen todelt mellom fruen og oss andre.
Egg tilberedt på 62 grader (hører du det Bjørn? tsktsk...) i 45 minutter i en artisjokksuppe med Belugakaviar fra spansk oppdrettsstør.


For oss andre, samme rett, men med et "skall" av brød og kastanje.


Hm....husker ikke...tror deg var godt...


Fruen fikk i alle tilfeller torsk med spinatsorbet, spinatskum og spinat.


Formiddagens beste og møreste kom i form av spegris med fantastisk chrispy skinn med sautert småløk og et lass med strimlet trøffel. Så absurd mørt kjøtt og så fantastisk crispy skinn. Nesten verdt turen alene.


Entrecote med artisjokkpurre, paprikapurre (VELDIG god) og løk. Kunne vært mørere og med litt mindre sener.


Ost. Husker ikke, men den til høyre var Manchego ihvertfall.


Så begynte man på desserten til fruen. Jordbærsorbet.


Det samme til oss andre, men med en vanilje- og jordbærsaus.


Deretter melommojito.


Vaniljeis med et tynt lag ananas og ananassaus.


Vi avslutter lunsjen med noen petit-four og nevner ikke arbeidsuhellet hvor te-vannet var hentet fra det vi regner med er svømmebasenget på taket...

Alt i alt en veldig god start på turen. Saüc har 1* i Guide Michelin og kjøkkenet viser at det ikke er tilfeldig. Gjennomført bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar