lørdag 19. november 2011

Renato Corino Barolo Vigneto Rocche 2006


Renato Corino Barolo Vigneto Rocche 2006

Helt ukjent produsent for undertegnede. Kjøpt i et raid av enoteca'en i La Morra sommeren 2009.
I 2006 ble vingården delt, og Renato fikk sin del av farens vinparseller. Dette er den første Baroloen under eget navn. Læra har han derimot gått hos Elio Altare og det er ingen smågutt. Elio lager fantastiske moderne Baroloer uten å eike den i stykker.

Lagres på små, franske fat, hvor 80% er nye og 20% er gamle. Moderne Barolo med andre ord. 14,5% alkohol, så den burde være relativt hard å drikke så ung.

Fargen er mørk rødlig med noe lillaskjær.

Lukten ut av flasken er sopp, skogbunn, mørke kirsebær og noe alkohol. Overraskende lite fat i nesen. Det lover godt, moderne Barolo som dette er.
Noe mindre sopp og skog etter en time. Alkohol, fat og urter. Har lukket seg kan det se ut til.

Smaken er uten lufting mørke kirsebær, skog, sopp, noe alkohol og som nesen, overraskende lite fat. Gjennomført moderne Barolo ikke helt ulik vinene til Elio Altare. Tett og noe lukket. Åpner den seg med lufting mon tro?
Én time senere har det ikke skjedd så mye. Litt mer alkoholsmak og tydligere taninstruktur. Relativt myk og fin pallett. Lakris og grønnsaker(?). Noe mer fat i avslutningen. Ikke veldig overraskende har den lukket seg.

Potensialet oppleves som godt over middels. 15 år+ og det kan være stor vin til vilt. Oppleves som en ren tanninrik biffvin slik den er idag. Opplevelsen rett ut av flaska tilsier bra lagringspotensiale og godt arbeid fra Renato.

90/100

Overraskende nok ingenting i pollistene eller hos Stefan. Litt rart med en produksjon på 40000 flasker. Ville nok vært priset i området 700,- på polet, noe denne er verdt om 10 år. Ikke drikkeklar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar