lørdag 12. november 2011

Kveite med kantarell, asparges, ovnsbakt gulrot og potet


Kveite med kantarell, asparges, ovnsbakt gulrot og potet (3 pers)

500g kveite
1/2 pakke aspargestopper
3 gulrøtter
3 poteter
1 sjalottløk
Kantarell
Salt
Pepper
Olivenolje

Kveite

Tilberedes Sous Vide på 52 grader i 45 minutter. Alt bak i folie i ovn på 160 grader i 45 min.

Ovnsbakte grønnsaker

Ta hele gulrøtter og poteter i en ildfast form og ha på godt med salt og olivenolje. Bak i ovn på 200 grader i 45 minutter.

Det andre

Sjalottløk finhakkes og stekes i smør på lav varme til den karameliserer seg.
Stek asparges på høy varme med olivenolje, salt og pepper i 4 minutter.
Kutt opp kantarell og stek på middels varme til møre.

Legg opp og server.

Til dette drikkes en Cloudy Bay Savignon Blanc 2010
(finnes forresten på Tax Free'n på Gardermoen til 160,-)

2 kommentarer:

  1. Uvanlig å se at noen tilbereder maten sous vide hjemme..! Utrolig mange spennende oppskrifter du kommer med! Og så har du fine tallerkener. Hehe. Ha en fin kveld og stå på videre. :) Julianne

    SvarSlett
  2. Jeg prøver å spre det matglade budskap om fordelene ved Sous Vide. Kommer med en litt mer praktisk artikkel om emnet etter hvert. Inkludert laks i oppvaskmaskin og entrecote i vannkoker.

    SvarSlett