fredag 4. november 2011

Herlig 4-retter med gode venner

Det er noen store fordeler med å kjenne folk som driver med jakt. Det ene er tilgangen på kjøtt, og det andre er at noen av dem er opptatt av god vin. 2 av 2 var et godt utgangspunkt for denne kvelden.

Kveldens utfordringer kom i form av indrefeilet av hare, lår av canadagås og torskeloin. Enkel skuring med unntak av canadagås som var litt upløyd mark for alle sammen, både i smak og tilbereding.


Ytrefilet Indrefilet av hare på salat med rødløk og balsamico, toppet med stekt asparges og bacon

Første rett ut var ytrefilet indrefilet av hare på salat med rødløk og balsamico, toppet med stekt asparges og bacon. Haren møter glovarm panne i 2 minutter før den pakkes i folie og får ligge i 15 minutter. Legger på salat og pyntes med stekt asparges og bacon, røkløk og balsamico.

Fantastisk kjøtt som smelter på tunga. Neste gang slenger vi på litt granateple for å få litt ekstra syre mot det søte kjøttet.

Til dette ble det drukket en Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Bussia 2009, som passet aldeles utmerket.


Lår av canadagås med søt chillisaus på salat og granateple

Dagens eksperimentale tilskudd kom i form av lår fra canadagås. Her diskuterte vi litt, lett i villrede før vi kom opp med følgende plan: Brunes lett i panne, tilberedes Sous Vide i 45 minutter på 62 grader og dumpes i frityrgryte noen minutter til slutt. Morsom tanke, tenkte vi...

Resultatet ble...så der... Det vil si, smaken var bra, men kjøttet var delvis bildekk.
Vi noterer noen punkter til neste gang. Canadagås må henges til mørning etter avliving. 45 minutter på 62 grader er ikke lenge nok. Frityrgryte utgår!! Basta!

Her snek også kveldens hovedvin seg inn, en Chatau-Figeac Premier Grand Cru Classé St. Emilion 2007. Vi noterer oss at den er litt i kraftigste laget til gåsa, uten at det blir helt feil. Her er det nok maten og ikke vinen som skal justeres.


Torskeloin på ertepurré og gulrotpurré, med sopp, asparges og bacon

Kveldens sikre kort var torskeloin. Veldig godt og veldig vanskelig å gjøre feil. Tilberedt Sous Vide på 50 grader i 30 minutter faller fisken i, vel, fisk... Fantastisk konsistens!
Steks bacon gir en god saltsmak sammen med aspargesen mot den søte erte- og gulrotpurréen. Soppen gir litt tyggemotstand og er en fin kontrast til fisken.

Vi fortsetter med St. Emilion'en. Den subtile smaken går godt til fisken selm om den også her er noe for kraftig.


Hjemmelaget sjokolademousse med blåbær, bringebær og fiken

MMMMMMMM...... Ferdig! :o)

Toppet med fjorårets hjemmelagde bringebærlikør satt denne som en klump i magen. Vi registrerer at ingen har magemål til å spise opp unntatt verten. ;o)

Alt i alt ble det 5 innholdsrike timer med god mat, god vin og ikke minst godt selskap! Om alle fredager hadde vært som denne.

Veldig fornøyd nå!

1 kommentar:

  1. Var knall, men det var ytrefileten vi konsumerte. Indrefileten er omtrent like stor som en babygulrot :)

    SvarSlett