tirsdag 24. mai 2011

Sous Vide ytrefilet av svin med blomkål, ovnsbakte røbeter, stjernefrukt, reddiker og granateple


Da er det endelig tid for mat igjen, har blitt litt mye vin på denne bloggen... ;o)
Skal prøve å få med mer mat i tiden som kommer.

Dagens middag ble ytrefilet av svin tilbredt Sous Vide, ovnsbakte rødbeter, stekt blomkål, stjernefrukt, norske reddiker og granateple. En liten saus med bacon, sopp og eple kokt inn med både rød- og hvitvin, samt litt brunt sukker.

Sous Vide Note: 63 grader i 2 timer er for varmt og for lenge. 60 grader i 1-1,5 time er nok bedre.

Mat+Vin

4 kommentarer:

  1. Jaså du.
    Flere som leker seg med sous-vide. :-)
    Kjøpt meg en sous vide supreme som jeg ikke har fått brukt nok enda, jæskla gøy da.

    SvarSlett
  2. Veldig morro faktisk! :D
    Her går det i en litt modifisert riskoker med PID-kontroller.
    Sånn rent bortsett fra at maten blir fryktelig god og beholder all smaken, får man mer tid til å drikke kokkevin!

    SvarSlett
  3. Gleder meg! Kjøpte harry-svin i dag, så i morgen slenger jeg hele saken med marinade og alt i sous vide-badet og skylder på deg om det ikke blir bra! :p

    SvarSlett
    Svar
    1. Husk temperaturen da. 60, ikke 63.

      Slett