fredag 13. mai 2011

Massolino Barolo "Vigna Rionda" 1999


Første uke på ny jobb er ferdig, da må man feire med denne lille godbiten.

Vigna Rionda er en av Massolinos 3 topp-Baroloer. Druene stammer fra Serralunga, som har noen av de aller beste Nebbiolodruene i Piemonte. Her er det kvalitetsråvarer i hver eneste dråpe.

Voldsomt dyp, mørkerød farge over mot brunt og orange. Litt utypisk den mer vanlige mursteinsrød mot orangefargen som tradisjonelle Baroloer pleier å få etter 10 år. Første tegn på at denne kan komme til å klare seg meget godt i kjelleren.

Lukten er helt fantastisk med en gang den kommer i glasset. Sopp, skogbunn, kjøtt, lær, mørke bær! Rett å slett nydelig og ikke det man vanligvis får før det har gått en time! Kjellerpotensiale også her, men fantastisk på lukt.

Smaken er intens med overmodene mørke bær, lær, eik, sopp, skog, lett sursøt avslutning. Fantastisk balanse og en litt uvanlig dyp intens og konsentrert smak til tradisjonell Barolo å være. Eneste jeg har å utsette på denne er noe mangel av syre og eik, men er fortsatt overbevist om at denne kommer til å gjøre seg godt i kjelleren i 20 år til. Denne MÅ og SKAL prøves om 10 år.

92/100

Denne er tilgjengelig på polet i 2004 årgangen for 685,- Det er den verdt, da 2004 kanskje er en enda bedre årgang. Den bør dog ligge i MINST 7-8 år før den drikkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar