søndag 29. mai 2011

Laksefilet Sous Vide på ertepurré og pannestekt tunfisk


Laksefilet Sous Vide på ertepurré og pannestekt tunfisk - 3 pers

500g laksefilet (helst en Salma loin)
250g frosne erter
3 reddiker
5 sukkererter
100g FERSK tunfisk
Olivenolje
Trøffelolje (strengt tatt ikke nødvendig, men alt blir bedre med trøffel)
Parmesan (strengt tatt ikke nødvendig, men alt blir bedre med parmesan)
God balsamico
Rømme
Salt
Pepper
Sesamfrø

Tunfisk

Pass på ar du får et stykke som er jevn.
Skjær opp ett eller flere lange stykker på 3x3cm
Legg i glovarm panne og stek i 10 sekunder på alle sider. Viktig at man ikke steker for mye!
Ta ut av panne og rull i en blanding av salt, pepper og sesamfrø.
Legg i kjøleskap fram til servering, minimum 10 minutter

Laks

Tilbredes Sous Vide på 40 grader i 12 minutter.
Alternativt legg i glovarm panne, legg lokk over, skru temperatur til minimum og la steke i 10 min.
Alternativ tilbred slik du vil selv, men for guds skyld ikke gjennomstek den da...

Ertepurré

Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepuré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og en dæsh trøffelolje.
Hvis parmesan er din greie, riv en liten håndfull parmesan oppi.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter.

Legg opp og server.

1 kommentar:

  1. Jeg kjøpte et stort stykke fersk tunfisk til en middag i helga, og i går satt jeg igjen med en betydelig mindre bit i kjøleskapet og ingen plan om hva jeg skulle gjøre med den.

    Google fant bloggen din ganske raskt, og det tok heller ikke lang tid å bestemme seg for å gjøre et forsøk med denne retten. Bildet alene er jo en forrett i seg selv.

    Og det er vel ikke annet å si enn: Fantastisk!. En fabelaktig delikat komposisjon av farger, teksturer og smaker - faktisk noe av det beste jeg har smakt.

    Bloggen din ligger naturligvis i lista over favoritter allerede, og jeg kommer garantert til å snoke rundt på jakt etter flere geniale oppskrifter. Oppskriften her er eksemplarisk grei å følge, og matbildene dine er gjennomgående bedre enn det de fleste profesjonelle kokebokfotografer leverer.

    SvarSlett