tirsdag 17. mai 2011

Claude Riffault Sancerre Les Chailloux 2009


17 mai, nasjonaldag, da er det fram med godsakene! Etter en større frokost med gode naboer og en tur til svigermor, var det tid for 17. mai middag på Restaurant Tårnhuset. Vel hjemme i sofaen i joggebukse kan man endelig legge bena høyt å slappe av. Fruen hadde bestemt at det skulle drikkes mer Sancerre. Det var ikke noe dårlig valg skulle det vise seg.

Claude Riffault med sin "Les Chailloux", en av sine 5 enkeltmarksviner, burde gjøre susen. Lokalisert 270moh nordvest for Sury-en-Vaux i Sancerre, får disse druene massivt med sol hele dagen. Lagringen forgår på ståltanker (70%) og eik (30%) i 7 måneder før de tappes på flaske.

Fargen på denner noe lysere enn på "Les Chasseignes", det gjenspeiles også på smaken.

Lukten er gummi, stikkelsbær, petroleum, karamellisert eple, toast og blomster. Vi aner noe stort på gang, selv om det er langt mindre smøraktig lukt på denne enn "Les Chasseignes".

Smaken er helt fantastisk! Stikkelsbær, fersken, eik, petroleum, fennikel, toast, epler og utrolig syre som gir en laaaang, laaaang ettersmak i eple og toast som sitter uendelig lenge! (4 minutter senere er den der enda)

Jeg trodde "Les Chasseignes" var flott, men dette er virkelig hakket over og vel så det. Mindre smøraktig Sancerre dette her, men hvem bryr seg :o)
Dette er en liten overraskelse på flaske. Kan dette være den beste Sancerren på Polet? Jeg tipper JA!

93/100

Finnes på polet i 2010 årgangen til 219,-, burde være på samme linje som 2009, men er for tiden utsolgt. Det skjønner jeg godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar