søndag 29. mai 2011

Mannemann middag hos Bjørn

Det er lørdag og jeg er invitert på middag. Planen var i utgangspunktet. Rødvin + Biff + Potet = Middag.
Det ble med tanken når Bjørn bare skal "en liten tur innom Jacobs"...

 

Vi starter pent og rolig med en liten apertif. En italiensk musserende i form av Ferrari Perlé Extra Brut 2005.
Vi noterer oss epler og toast og en lang balansert ettersmak.

84/100


Etter apertifen begynner vi med maten. Sjøkreps stekt i smør og trøffelolje på ovnsbakte asparges med litt god olivenolje og parmesan.


Ville og gale som vi (dvs Bjørn) er slenger vi oss på Sake til sjøkrepsen. Taki No Sui Junmai Namachozo Genshu er en ikke altfor kraftig, lett søtlig Sake. Faktisk en ganske god Sake, da undertegnede egentlig ikke er noen stor Sake-fa. Jeg skal ikke skrive så mye om denne, da jeg ikke kan noe som helst om Sake... ;o)

85/100




Neste rett kommer i form av Sous Vide Salmalaks på ertepurré med parmesan, toppet med Røros Rømme.




Til dette drikkes en av kveldens store høydare og eneste magnum, Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Spätlese Riesling Trocken 1988.

Jeg har gitt mange lovord om vinene til Markus Molitor før og det er ikke uten grunn!

Fargen er intens grønn mot gul/oransje

Lukten har petroleum, gummi, sitrus og skifer.

Smaken er som de andre vinene til Molitor intens, her med grapefrukt, petruleum, fersken, sitrus, skifer, mineraler og en vanvittig lang ettersmak. Toppvin!

93/100



Så var det tid for kveldens godbit på matside, Kobe-biff! Skulle jeg mot formoding bli gjenfødt som et dyr når jeg vandrer heden vil jeg kommer tilbake som en Wagyu-okse.

Ikke noe fancy-pants her, kjøtt, saus, sopp = Himmel!




Slikt kjøtt kan jo ikke få være i fred fra litt god vin og matchen var i form av en Chateau Angelus Premier Grand Cru Classé 2006.

Vi vurderte om denne vinene ville slå ihjel smaken på kjøttet, men med backupvin klar gjorde vi et forsøk.
Ingen dum match!

Fargen er dyp lilla mot blått.

Lukten er intens frukt og bær, noe eik

Smaken er flott, intens bær. Kirsebær, kaffe og sjokolade.

Årene som kommer gjør nok denne godt. 10+ i kjelleren og denne blir enda bedre.

91/100




Som seg hør og bør må man spise ost i godt lag. Noen tar den tanken litt lengre enn andre...

Chervre d'or
Brie de meaux med trøffel
Roquefort
Tomme de chevre
Brilliat-savarin
Grottelagret Gryere
Peccorino
Rochetta
Og en norsken til

Planen var egentlig å avslutte med sufflé. Det ble med tanken etter at 9 oster var fortært. Det var nok like greit. Ikke bare er sufflé skummelt nok å lage, men å gjøre det samme med 12 i promille er nok en godt over middels dårlig idé.

Generelt en særdeles vellykket kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar