Det er lørdag og jeg er invitert på middag. Planen var i utgangspunktet. Rødvin + Biff + Potet = Middag.
Det ble med tanken når Bjørn bare skal "en liten tur innom Jacobs"...
Vi starter pent og rolig med en liten apertif. En italiensk musserende i form av Ferrari Perlé Extra Brut 2005.
Vi noterer oss epler og toast og en lang balansert ettersmak.
85/100
Jeg har gitt mange lovord om vinene til Markus Molitor før og det er ikke uten grunn!
Fargen er intens grønn mot gul/oransje
Lukten har petroleum, gummi, sitrus og skifer.
Smaken er som de andre vinene til Molitor intens, her med grapefrukt, petruleum, fersken, sitrus, skifer, mineraler og en vanvittig lang ettersmak. Toppvin!
93/100
Ikke noe fancy-pants her, kjøtt, saus, sopp = Himmel!
Slikt kjøtt kan jo ikke få være i fred fra litt god vin og matchen var i form av en Chateau Angelus Premier Grand Cru Classé 2006.
Vi vurderte om denne vinene ville slå ihjel smaken på kjøttet, men med backupvin klar gjorde vi et forsøk.
Ingen dum match!
Fargen er dyp lilla mot blått.
Lukten er intens frukt og bær, noe eik
Smaken er flott, intens bær. Kirsebær, kaffe og sjokolade.
Årene som kommer gjør nok denne godt. 10+ i kjelleren og denne blir enda bedre.
91/100
Chervre d'or
Brie de meaux med trøffel
Roquefort
Tomme de chevre
Brilliat-savarin
Grottelagret Gryere
Peccorino
Rochetta
Og en norsken til
Planen var egentlig å avslutte med sufflé. Det ble med tanken etter at 9 oster var fortært. Det var nok like greit. Ikke bare er sufflé skummelt nok å lage, men å gjøre det samme med 12 i promille er nok en godt over middels dårlig idé.
Generelt en særdeles vellykket kveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar