lørdag 22. oktober 2011

Sous Vide Ytrefilet av elg, bakt rødbet på Radicchi med eple, rødløk og rosenkål


Sous Vide Ytrefilet av elg, bakt rødbet på Radicchi med eple, rødløk og rosenkål (3 pers)

500g ytrefilet av elg
2 ferske rødbeter
1 radicchi
1 pose rosenkål
1 rødløk
1 eple
1 dl hvitvin
3 fedd hvitløk
1 kvast rosmarin
Salt
Pepper
Olivenolje
Balsamico

Ytrefilet

Varm hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en panne på lav varme i 5 minutter. Pass på at ikke hvitløken blir brunstekt.
Legg i kjøttet i 30 sekunder på hver side. Skru av varmen å la kjøttet hvile i panna i 5 minutter. Snu ofte. Tilberedes Sous Vide på 62 grader i 45 minutter.

Grønnsaker

Rosenkål kokes i 4 minutter.
Rødbeter pakkes i folie sammen med olivenolje og salt. Bakes i ovn på 200 grader i 60 minutter.
Rødløk kuttes i små strimler og stek på middles varm til møre. Ta i finstrimlet eple og hvitvin. Reduser til hvitvinen er borte.

Legg opp og servér.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar