fredag 14. oktober 2011

Ytrefilét av lam med ovnsbakte grønnsaker, rødkål og pære


Ytrefilét av lam med ovnsbakte grønnsaker, rødkål og pære (2 pers)

500g ytrefilet av lam
2 gulrøtter
2 pastinakk
100g kantarell
1 rødkål
1 pære
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
Rosmarin
Salt
Pepper
Olivenolje
Balsamico

Lam

Varm hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en panne på lav varme i 5 minutter. Pass på at ikke hvitløken blir brunstekt.
Legg i kjøttet i 30 sekunder på hver side.
Skru av varmen å la kjøttet hvile i panna i 5 minutter. Snu ofte.
Tilberedes Sous Vide på 62 grader i 30-45 minutter avhengig av størrelse.

Gulrot/Pastinakk

Bak gulrøtter og pastinakk i ildfast form med olivenolje og salt på 200 grader i 45 minutter.

Resten

Rødkål skjæres i tynne skiver og legges på tallerken. Pære og sjalottløk kuttes i små terninger.
Sopp stekes og smakes til med salt og pepper.

Legges opp og ha på Balsamico.

Vintips

Taupenot-Merme Chambolle Musigny Premier Cru La Combe d'Orveau 2008

(Men ikke si det det til Helsedirektoratet, for da får jeg vel dagbøter...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar