Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
fredag 14. oktober 2011
Ytrefilét av lam med ovnsbakte grønnsaker, rødkål og pære
Ytrefilét av lam med ovnsbakte grønnsaker, rødkål og pære (2 pers)
500g ytrefilet av lam
2 gulrøtter
2 pastinakk
100g kantarell
1 rødkål
1 pære
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
Rosmarin
Salt
Pepper
Olivenolje
Balsamico
Lam
Varm hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en panne på lav varme i 5 minutter. Pass på at ikke hvitløken blir brunstekt.
Legg i kjøttet i 30 sekunder på hver side.
Skru av varmen å la kjøttet hvile i panna i 5 minutter. Snu ofte.
Tilberedes Sous Vide på 62 grader i 30-45 minutter avhengig av størrelse.
Gulrot/Pastinakk
Bak gulrøtter og pastinakk i ildfast form med olivenolje og salt på 200 grader i 45 minutter.
Resten
Rødkål skjæres i tynne skiver og legges på tallerken. Pære og sjalottløk kuttes i små terninger.
Sopp stekes og smakes til med salt og pepper.
Legges opp og ha på Balsamico.
Vintips
Taupenot-Merme Chambolle Musigny Premier Cru La Combe d'Orveau 2008
(Men ikke si det det til Helsedirektoratet, for da får jeg vel dagbøter...)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar