lørdag 15. oktober 2011

Brosme på honningblanchert rødkål med asparges og blåskjell



Brosme på honningblanchert rødkål med arparges og blåskjell (3 pers)

500g Brosme
1 nett blåskjell
1 pakke aspargestopper eller 1 bunt asparges
1 liten rødkål
3 fedd hvitløk
Fersk ingefær
1 liten chilli
1 sjalottløk
1 dl havrefløte (eller vanlig fløte)
2 dl hvitvin
Litt bacon
Honning
Salt
Pepper
Olivenolje

Brosme

Salt, pepper, fisk. Tilberedes Sous Vide på 50 grader i 40 minutter.

Blåskjell

Stek hvitløk, ingefær, chilli og bacon i godt med olje på middels varme i 5 minutter i en stor kjele.
Ha i blåskjell og vin, ta på lokk, og damp til blåskjellene har åpnet seg. Rør rundt noen ganger.

Sil av væsken i egen kjele, ha i fløte og reduser til ca 1 dl. Pass på at den ikke bli for salt.

Plukk ut innmaten av skjellene og hold varmt (sammen med fisken f.eks).

Grønnsaker

Skjær noen tynne skiver av kålen, plukk den fra hverandre og stek på svak varme med litt olivenolje i 3 minutter. Ha i ca 1 ss honning og vend inn.
Stek asparges i litt olje og godt med salt på høy varme til møre.

Legg opp og servér!

Vin

Til dette drikkes f.eks en Louis Jadot Chassagne-Montrachet. Husk å lufte den i minst én time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar