Lørdag litt utenom det vanlige. Denne gangen som innleid kokk for en tidligere kollega. Alt i alt gikk kvelden riktig så bra, men opptatt som jeg var av maten, fikk jeg ikke tatt bilde av forretten og hovedretten. Arkivbildet må derfor benyttes dessverre.
Vertinne og gjester smiler til fotografen (ja jeg har redigert bort røde øyne).
Veldig trivelig gjeng som det muligens skal kokkeleres for ved en senere anledning. (Kan nå langt mer om fødsler en det jeg strengt tatt har bruk for...)
Ute av eget kjøkken ble det middag i det trygge sporet, men tilrettelagt for tilstedeværende gravide. Mer om gravide, ost og Gutta på Haugen litt senere.
Tunfisk/Breiflabb med sitronmarinert kamskjell og torsk på ruccola
Til forretten ble det drukket en Cloudy Bay Savignon Blanc 2010, tidligere omtalt her
Filét Mignon med sopp, ertepurré og stekt havrebrød med bær
Til hovedretten ble det drukket en Paolo Conterno Barbera d'Alba Bricco 2010
Assortert pasturisert ost
Da begynner det å bli interessant. Finn 5 harde oster som også gravide kan spise... Det tok undertegnede og betjeningen hos Gutta på Haugen 20 minutter å diskutere/smake oss fram til 5 oster som faktisk kan brukes. Pasturiserte, ikke myke, ikke blåmugg. Høres ikke så vanskelig ut? Prøv...
Vi endte i hvertfall opp med følgende:
Gauda 12mnd
Røkt Cheddar
Rød Primadonna
Manchego 12mnd
Grottelagret Pecorino Sardo
Øl og kanstanjegelé
Pære og kakaomos
Figengelé
Drikkefølge til osten ble en Münzenrieder Welschriesling Trockenbeerenauslese 1998
Hjemmelaget sjokolademousse v2.0 med bær og kandisert appelsinskall
v1.0 ble, tøff i trynet som jeg var, gjort uten vannbad. Sjokolade smeltet rett i kjelen. Hvor vanskelig kan det muligens være...
Vanskelig nok til at man må lage en v2.0
Oppskriften er forresten stjåler her
Igjen, takk for at jeg fikk lov til å lage mat til dere! :D
Alle damene (gravide, ammende og småbarnsmødre) var strålende fornøyd! Og som sagt er du hjertlig velkommen på flere jentemiddager!
SvarSlett