lørdag 8. oktober 2011

Sous Vide ytrefilet av hest med ovnsbakt gulrot og kantarell


Det er høst, det begynner å bli kaldt. På tide å få noen gode kjøttretter som kan nytes med litt varmende spansk Rioja. Det litt søtlige kjøttet passer godt mot den kraftige vinen hvor modne, røde bær og lakris er dominerende.

Sous Vide ytrefilet av hest med ovnsbakt gulrot og kantarell (3 pers)

500g ytrefilet av hest
3 gulrøtter
100g kantarell
Salat av eget ønske
2 fedd hvitløk
2 kvaster fersk rosmarin
Litt fersk ingefær
Salt
Pepper
Olivenolje
Smør

Hest

Varm hvitløk, ingefær, rosmarin, salt og pepper i panne med en god dæsj smør. Stek kjøttet 10 sekunder på hver side. Skru av varmen og la kjøttet ligge å ta til seg smak. 5 minutter. Snu ofte.

Tilbered Sous Vide i 60 minutter på 62 grader.

Gulrot og sopp

Legg gulrøttene hele i en ildfast form og ha på olivenolje og godt med salt.
La stå på i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Soppen stekes på middels varmen til ferdig. Smak til med salt og pepper.

Servér!

Til dette drikkes en Montecillo Rioja Riserva 2006 (eller Gran Riserva 2003)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar