lørdag 8. oktober 2011

Paolo Conterno Barbera d'Alba Bricco 2010


Montforte-basert vinmakerfamilie nå drevet av Giorgio, under oppsyn av far selv, Paolo Conterno.


Her snakker vi familie som kun lager monderne viner, altså heftig bruk av fransk eik. Dette gjenspeiles i vinene, men de har klart å holde deg på den litt mykere siden slik at vinene faktisk kan drikkes utenfor USA...

Noen ganger går det galt når man drikker vin og skal hente informasjon fra produsentens websider. Når det i tillegg er sent og man skal gjøre ferdig innlegget dagen etter... :D
Frans eik, ja, men 35hl store. (Takk Patrik)

Dette er Bricco utgaven. Det betyr at kun de øverste rekkene i vinmarken benyttes. Dette er druer som har fått mindre fuktighet og mer sol enn de andre delene. Dette er druer med mer intens smak enn de andre.

Fargen er mørk, dyp rubinrød med blåskjær.

Lukten er mentol, urter, røde bær, eik og lakris. Noe løv/skogbunn.

Smaken er skogbunn, dyp smak av røde bær, tørr smak av tranbær, lakris og mentol. Bra struktur og mye tanniner. Heldigvis ikke for overveldende. Litt røff i kantene enda.

Ikke galt i det hele tatt hvis man liker moderne Barberaer. Kan nok med fordel ligge noen år og vil nok bli bedre med årene.

86/100

Finnes på polet og koster 175,-

2 kommentarer:

  1. Härligt med lite Paolo Conterno i bloggosfären, en favorit här hemma. Dock måste jag rätta dig och påpeka att vi har att göra med en traditionalist. "Heftig bruk av fransk eik" skulle jag rakt inte vilja kalla det, bara gamla inkörda botti hos den här Ginestra-domptören. Prova deras sagolika barolo - Ginestra 2005 är en old school-referens för ung Monforte-barolo, när de är som bäst.

    /Patrik

    SvarSlett
  2. I stand corrected Patrik. :D
    Må slutte å skrive disse tingene sent på kvelden i dyp rødvinstranse.

    SvarSlett