lørdag 14. mai 2011

Claude Riffault Les Chasseignes Sancerre 2009


Sommer, fisk på grillen og hjemmelaget fisk- og blåskjellsuppe. Da må syrenivået opp og en enkeltmarks-Sancerre glitrer mot meg fra vinskapet.
Claude Riffault med sin "Les Chasseignes", en av sine 5 enkeltmarksviner, burde gjøre susen. Lokalisert 270moh nordvest for Sury-en-Vaux i Sancerre, får disse druene massivt med sol hele dagen. Lagringen forgår på ståltanker (70%) og eik (30%) i 7 måneder før de tappes på flaske.

Lukten er intens med eik, toast, skifer og lime. Vel definerte lukter, men kanskje en anelse spiss.

Smaken følges opp med grønne epler, lime, skifer og eik. Mengder med god syre med eple som varer og varer. Dette er matvinen sin på varme sommerdager.

Flott vin som nytes best med fiskeretter med en kraftig saus til, eller hjemmelaget fiskesuppe!

90/100

Finnes på polet i 2010 årgang og koster 199,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar