Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
fredag 6. mai 2011
Moët & Chandon Grand Vintage 2002
Ikke bare er det snart 17. mai, men 2002 Champangnene er å få tak i, og DET er verdt å hamstre inn mens prisene er akseptable. De kommer nemlig til å øke for hvert eneste år for denne årgangen. Disse vinene har nemlig potensiale til noe helt stort...
Klassisk lys strågul farge på denne vinen.
Lukten rett ifra flasken er asparges, grønne epler, mineraler og sitrus. Forsvinner etter hvert og går over i fersken og toast, litt eik? selv om denne ikke er fatmodnet. Potensialet når disse luktene integreres med årene er stort!
Smaken er som lukten først eple og hint av asparges, som relativt rast blir borte og erstattes av toast, sitris, eik og sopp. Fortsatt litt eik som fortsatt er litt merkelig da den fortsatt ikke er fatmodnet. Godt med syre i denne vinen. Som med lukten er smakene her fantastiske, men kommer litt hver for seg. Her er lagringspotensialet helt eventyrlig
Her er det mye godt som kommer til å blir meget bra med årene. 2002 er ett av de aller beste årene i Champagne på veldig lenge. Faktisk tror de fleste at man kan komme opp mot de latterlig gode 1996 vinene (f.eks. her) hvis man tar tiden til bruk.
Legg denne i kjelleren ta den opp om 5 år og NYT!
89/100
Kan kjøpes på polet (pass på at du får 2002 årgangen) og koster 440,- og er vel verdt pengene hvis du lar den få ligge noen år
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar