Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 12. juni 2011
Breiflabb Sous Vide (jada jeg har helt dilla...) med ertepurré, østerssopp, løk, gulrot og asparges
Breiflabb Sous Vide med ertepurré, østerssopp, løk, gulrot og asparges (3 pers)
500g breiflabb (forpart)
250g erter
3 gulrøtter med stilk
9 arpargestopper
3 sjarlottløk
2 østerssopp
1 fedd hvitløk
Salt
Papper
Salvie
Olivenolje
Trøffelolje
Breiflabb
Varm opp en panne med olje, salt, pepper, hvitløk og salvie, la denne kose seg på middels varme i noen minutter.
Skru av varmen og vend fisken i blandingen en par ganger, la den ligge og kose seg noen minutter.
Tilbered Sous Vide sammen med det som var i panna på 55 grader i 45 minutter.
Alternativt bak den i ovnen på 120 grader i 30 minutter
Ertepurré
Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og én spiseskje trøffelolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter.
Smak til med salt.
Gulrot/Asparges/Løk/Sopp
Ha gulrot og asparges i kokende vann i 2 minutter. Ferdig,
Soppen stekes i litt olje og salt på lav/middels varme i 3 minutter på hver side.
Løken stekes i panne på svak varme i 10 minutter til den er nesten mør.
Dandér, servér og drikk en flaske Cloudy Bay Savignon Blanc 2010 ved siden av.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar