søndag 12. juni 2011

Breiflabb Sous Vide (jada jeg har helt dilla...) med ertepurré, østerssopp, løk, gulrot og asparges


Breiflabb Sous Vide med ertepurré, østerssopp, løk, gulrot og asparges (3 pers)

500g breiflabb (forpart)
250g erter
3 gulrøtter med stilk
9 arpargestopper
3 sjarlottløk
2 østerssopp
1 fedd hvitløk
Salt
Papper
Salvie
Olivenolje
Trøffelolje

Breiflabb

Varm opp en panne med olje, salt, pepper, hvitløk og salvie, la denne kose seg på middels varme i noen minutter.
Skru av varmen og vend fisken i blandingen en par ganger, la den ligge og kose seg noen minutter.
Tilbered Sous Vide sammen med det som var i panna på 55 grader i 45 minutter.

Alternativt bak den i ovnen på 120 grader i 30 minutter

Ertepurré

Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og én spiseskje trøffelolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter.
Smak til med salt.

Gulrot/Asparges/Løk/Sopp

Ha gulrot og asparges i kokende vann i 2 minutter. Ferdig,
Soppen stekes i litt olje og salt på lav/middels varme i 3 minutter på hver side.
Løken stekes i panne på svak varme i 10 minutter til den er nesten mør.

Dandér, servér og drikk en flaske Cloudy Bay Savignon Blanc 2010 ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar