Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
mandag 26. september 2011
Sous Vide Lammecarré med gulrot, rosenkål, eple og sopp
Sous Vide Lammecarré med gulrot, rosenkål, eple og sopp (3 pers)
700g lammecarré
2 steinsopp
1 stor potet
1 liten pose rosenkål
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Olivenolje
2 dl kalvekraft
2 dl kjip rødvin
Rosmarin
Timian
Laubær
Lammecarre
Varm opp en panne på middels varme med smør og legg i hvitløk og en god kvast rosmarin. Stek til hvitløken er mør og smøret har tatt smak. Legg i kjøttet 1 minutt på hver side for bruning. Skru av varmen og la kjøttet ligge noen minutter til på hver side for å ta til seg smak.
Tilbered Sous Vide sammen med smør, hvitløk og rosmaring fra panna på 62 grader i 45-120 minutter avhengig av hvor lenge du gidder å vente.
Eple og potet
Kutt poteten i skiver og stek i smør og salt på middels varme til de er ferdig. GJør det samme med eple.
Rosenkål, gulrot og sopp
Rosenkål og gulrot kokes i 5 minutter. Soppen stekes på middels varme i ca 5 minutter. Smakes til med salt og pepper.
Saus
Bland kalvekraft og kjip rødvin med timian, rosmarin og laubærblad. Reduser til ca 1/2 dl. Smak til med salt og pepper.
Legg opp, server og ta for deg en tradisjonell Barolo. Nå er kan høsten komme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar