søndag 4. mars 2012

Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges


Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges (3 pers)

500g Uerfilet (3 fileter)
1 gul paprika
1 rød paprika
1 oransje paprika
1/2 pakke aspargestopper
Litt salat av eget ønske
1 stooor portobellosopp
1 dl fiskekraft (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Chillipulver
God olivenolje
Smør

Fisk

Ha så mye chillipulver du selv vil på en side av fisken sammen med salt.
Ha godt med smør i en panne hvor det akkurat er plass til fisken. Varm opp og stek på full varme i 2 minutter på hver side, chillisiden ned først.

Paprika

Del paprikaene i 4 og legg med skinnet opp i en ildfast form. Pass på at de ikke dekker hverandre. Gni inn med olivenolje og litt salt. Sett i ovn på 250 grader litt over midten. Når skinnet begynner å få en lett brent farge er de klare (burde ta 20-30 minutter, pass på å bake de lenge nok. Baker du de for kort får du problemer med å ta av skallet)

Når paprikaene er ferdige legger du dem i en bolle og lukker med folie. La ligge i 10 minutter. Da dem opp og dra av skallet. Har de ikke ligget lenge nok i ovnen blir dette vanskelig.

Sopp/Asparges

Kutt soppen i skiver og stek i litt smør på begge sider ved middels varme med litt pepper. Ha på fiskekraft og kok inn.

Aspargesen stekes i olje på middels varme i 4-5 minutter eller til møre. Smak til med salt.

Legg opp og server med en tysk Riesling eller en Fransk Alsacevin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar