Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 4. mars 2012
Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges
Pannestekt uer på ovnsbakt paprika med sopp og asparges (3 pers)
500g Uerfilet (3 fileter)
1 gul paprika
1 rød paprika
1 oransje paprika
1/2 pakke aspargestopper
Litt salat av eget ønske
1 stooor portobellosopp
1 dl fiskekraft (kan sløyfes)
Salt
Pepper
Chillipulver
God olivenolje
Smør
Fisk
Ha så mye chillipulver du selv vil på en side av fisken sammen med salt.
Ha godt med smør i en panne hvor det akkurat er plass til fisken. Varm opp og stek på full varme i 2 minutter på hver side, chillisiden ned først.
Paprika
Del paprikaene i 4 og legg med skinnet opp i en ildfast form. Pass på at de ikke dekker hverandre. Gni inn med olivenolje og litt salt. Sett i ovn på 250 grader litt over midten. Når skinnet begynner å få en lett brent farge er de klare (burde ta 20-30 minutter, pass på å bake de lenge nok. Baker du de for kort får du problemer med å ta av skallet)
Når paprikaene er ferdige legger du dem i en bolle og lukker med folie. La ligge i 10 minutter. Da dem opp og dra av skallet. Har de ikke ligget lenge nok i ovnen blir dette vanskelig.
Sopp/Asparges
Kutt soppen i skiver og stek i litt smør på begge sider ved middels varme med litt pepper. Ha på fiskekraft og kok inn.
Aspargesen stekes i olje på middels varme i 4-5 minutter eller til møre. Smak til med salt.
Legg opp og server med en tysk Riesling eller en Fransk Alsacevin.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar