Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 4. mars 2012
Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker
Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker (3 pers)
500g torskeloin
1 pose spinat (stor eller liten avhengig av hvor sterk du vil blir)
3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1/2 gul løk
3 passe store aromasopp
Litt blomkål
1 stor ts sennep
1 dl hvitvin
Salt
Pepper
Olivenolje
Fisk
Salt og pepre etter egen smak. Stek 3 minutter på hver side ved middels varme.
Spinat/løk
Kutt opp løk i tynne strimler. Stek i middels varm panne med litt smør til spinaten detter litt sammen. Salt etter smak. Ikke glem saltet.
Grønnsaker
Kutt opp grønnsaker i passe store biter. Stek i litt olje på middels varme til de er lett møre. Ha på 1 dl hvitvin og en stor ts sennep av eget ønske. Vend og kok inn.
Server og drikk en lett, syrlig Barbera d'Asti til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
hva er torskeloin
SvarSlettHei!
SvarSlettTorskeloin (back loin) er renskåret beinfri ryggfilet av torsk. Store, javne stykker uten ben. http://www.stromtorsk.no/ har disse ferdig pakket ned. Finnes også i matbutikker med en god ferskvaredisk (Meny/Centra/ol)