søndag 4. mars 2012

Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker


Torskeloin på spinat og løk med hvitvin og sennepsglasserte grønnsaker (3 pers)

500g torskeloin
1 pose spinat (stor eller liten avhengig av hvor sterk du vil blir)
3 gulrøtter
3 stenger stangselleri
1/2 gul løk
3 passe store aromasopp
Litt blomkål
1 stor ts sennep
1 dl hvitvin
Salt
Pepper
Olivenolje

Fisk

Salt og pepre etter egen smak. Stek 3 minutter på hver side ved middels varme.


Spinat/løk

Kutt opp løk i tynne strimler. Stek i middels varm panne med litt smør til spinaten detter litt sammen. Salt etter smak. Ikke glem saltet.

Grønnsaker

Kutt opp grønnsaker i passe store biter. Stek i litt olje på middels varme til de er lett møre. Ha på 1 dl hvitvin og en stor ts sennep av eget ønske. Vend og kok inn.

Server og drikk en lett, syrlig Barbera d'Asti til.

2 kommentarer:

  1. hva er torskeloin

    SvarSlett
  2. Hei!

    Torskeloin (back loin) er renskåret beinfri ryggfilet av torsk. Store, javne stykker uten ben. http://www.stromtorsk.no/ har disse ferdig pakket ned. Finnes også i matbutikker med en god ferskvaredisk (Meny/Centra/ol)

    SvarSlett