søndag 4. november 2012

Hjemmelaget fiskegrateng


Hjemmelaget fiskegrateng (4 pers)

Synes du butikkjøpt fiskegrateng er litt platt og trist? Litt lite smak og den kjipeste fisken?
Vel, da er løsningen her. Fiskegrateng er fantastisk enkelt å lage og så utrolig mye bedre enn butikkversjonen. Til info er denne uten laktose/skalldyr.

Ta ut egget hvis du vil ha gratengen mer flytende. Denne blir som du ser fast.

500g hvit fisk (blanding av breiflabb/torsk/sei avhengig av budsjett. Ha også i sjøkreps/reker hvis du vil en mer eksotisk fiskegrateng)
7,5 dl havrefløte (kan erstattes med halvparten H-melk og halvparten fløte)

4 gulrøtter (2 til fiskegratengen og 2 til tilbehør)
Like mye kålrot som gulrot
1 potet
1 chili
1 ss grov sennep
1 egg
2,5 dl makaroni
Salt
Pepper
1 ss muskat
Smør eller olje til å smøre formen.
Strøkavring
1 ildfast form

Fisken

Skjær fisken opp i biter på 3x3cm. Kok opp havrefløte, skru av plata, og trekk fisken i 5 minutter.

Grønnsaker

Mens fisken trekker grovhakker du gulrot, kålrot, potet og chilli. Ha i blender og blend til passe grov blanding. Har du ikke blender eller tilsvarende? Finhakk til du ser mannen med ljåen.

Sausen

Etter at fisken har trukket i 5 minutter tar du den forsiktig opp og legger den på et fat med litt dybde på da fisken vil slippe en del fuktighet.
Ha grønnsakene i havrefløten og visp inn 1 egg. Ha i sennep. Krydre med salt og pepper og mye muskat. Ikke vær for gjerrig på saltet. 1 stor ss burde gjøre susen. La sausen koke opp på svak varme og rør innimellom så det ikke brenner seg. Ha i fuktigheten fra fisken.

Makaroni

Kok opp makaroni til de er nesten ferdige. Hell makaronien i sausen. Denne burde nå være relativt tyktflytende.

Ha sausen i en ildfast form og legg i fisken. Trykk den ned i sausen og ha på en lag med strøkavring.

Sett inn i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Serveres med raspet gulrot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar