søndag 19. februar 2012

Fars alt-i-gryta gryterett


Fars alt-i-gryta gryterett (4 pers)

250g svinekjøtt i terninger
1 pakke røkt bacon
3 gulrøtter
3 poteter
3 stenger stangselleri
3 store sjampinjonger
1 liten håndfull tørket steinsopp
1 boks finhakkede tomater
1 kinesisk hvitløk (evt 6 fedd hvitløk)
1 tommelfinger fersk ingerfær
2 tørkede stjerneanis
2 laubærblader
1 stor kvast rosmarin
5 dl rødvin (f.eks. denne ubrukelige Barbera d'Alba)
1 liter vann
Olivenolje
Pepper

Gryterett

Ha hvitløk og ingefær i en stor gryte sammen med en god del olivenolje. Brun noen minutter. Ha i grovhakket bacon og sjampinjong og la surre i 5 minutter. Ha også i rosmarinen.

Ha deretter i svinekjøtt i terningstørrelse og surr i 5 minutter til. Vend av og til.

Finhakk gulrot, potet og selleri og hell i gryta. Hell på tomater, vin og vann sammen med stjerneanis, laubær og tørket sopp.

Kok opp og la småkoke i 45 minutter.

Godt på en litt kald vårdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar