Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 19. februar 2012
Fars alt-i-gryta gryterett
Fars alt-i-gryta gryterett (4 pers)
250g svinekjøtt i terninger
1 pakke røkt bacon
3 gulrøtter
3 poteter
3 stenger stangselleri
3 store sjampinjonger
1 liten håndfull tørket steinsopp
1 boks finhakkede tomater
1 kinesisk hvitløk (evt 6 fedd hvitløk)
1 tommelfinger fersk ingerfær
2 tørkede stjerneanis
2 laubærblader
1 stor kvast rosmarin
5 dl rødvin (f.eks. denne ubrukelige Barbera d'Alba)
1 liter vann
Olivenolje
Pepper
Gryterett
Ha hvitløk og ingefær i en stor gryte sammen med en god del olivenolje. Brun noen minutter. Ha i grovhakket bacon og sjampinjong og la surre i 5 minutter. Ha også i rosmarinen.
Ha deretter i svinekjøtt i terningstørrelse og surr i 5 minutter til. Vend av og til.
Finhakk gulrot, potet og selleri og hell i gryta. Hell på tomater, vin og vann sammen med stjerneanis, laubær og tørket sopp.
Kok opp og la småkoke i 45 minutter.
Godt på en litt kald vårdag.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar