Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
lørdag 25. februar 2012
Ytrefilet av får på couscous og ertepurré
Ytrefilet av får på couscous og ertepurré (3 pers)
500g ytrefilet av får, ferdig krydret
2 portobellosopp
1 gulrot
1 pose frosne erter (250g)
1 dl kraft (okse/vilt/etc)
Litt løk
2 dl couscous
Salt
Pepper
Smør
Olivenolje
Kjøtt
Stek i godt med smør på middels varme under lokk i 3 minutter på hver side. Pakk i folie og hvil fram til servering.
Couscous
Lag couscous som på pakka. Legg på en tallerken og press ut biter med et glass.
Sopp
Kutt opp i passe store terninger. Stek på middels varme i 2-3 minutter. Ha i 1 dl kraft og kok inn. Pepre og salt etter smak.
Ertepurré
Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter. Smak til med salt.
Legg opp couscous med litt gulrot og løk. Legg på kjøtt. Pynt med sopp og ertepurré.
Namnam.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar