lørdag 25. februar 2012

Ytrefilet av får på couscous og ertepurré


Ytrefilet av får på couscous og ertepurré (3 pers)

500g ytrefilet av får, ferdig krydret
2 portobellosopp
1 gulrot
1 pose frosne erter (250g)
1 dl kraft (okse/vilt/etc)
Litt løk
2 dl couscous
Salt
Pepper
Smør
Olivenolje

Kjøtt

Stek i godt med smør på middels varme under lokk i 3 minutter på hver side. Pakk i folie og hvil fram til servering.

Couscous

Lag couscous som på pakka. Legg på en tallerken og press ut biter med et glass.

Sopp
Kutt opp i passe store terninger. Stek på middels varme i 2-3 minutter. Ha i 1 dl kraft og kok inn. Pepre og salt etter smak.

Ertepurré

Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter. Smak til med salt.

Legg opp couscous med litt gulrot og løk. Legg på kjøtt. Pynt med sopp og ertepurré.

Namnam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar