Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
lørdag 20. august 2011
Familiebesøk og en lett 3-retter (6 pers)
Vi begynner med kveldens forrett:
Tunfisk med sitronmarinert kamskjell og torsk på ruccola
150g Tunfisk
2 Kamskjell
100g Torsk (en bit av Torskeloinen under)
1 pakke Ruccola
1/2 Rødløk
Balsamico
Sitron
Salt
Pepper
Tunfisk
Pass på ar du får et stykke som er jevn. Skjær opp ett eller flere lange stykker på 3x3cm
Legg i glovarm panne og stek i 10 sekunder på alle sider. Viktig at man ikke steker for mye!
Ta ut av panne og rull i en blanding av salt, pepper. Legg i kjøleskap fram til servering, minimum 10 minutter
Kamskjell/Torsk
Skjær kamskjell i tynne skiver og torsken i små terninger. Legg utover på en tallerken og press godt med sitron over. La stå 10-15 minutter.
Legg opp på tallerken på ruccola og pynt med finhakket rødløk og litt balsamico.
Deretter kommer hovedretten:
Sous Vide salma laks og torsk på ertepurré med piggsopp, lodderogn og poteter
1 pakke Salmalaks
1 pakke Torskeloin
500g Erter
12 Poteter
Litt Piggsopp
1 boks Lodderogn
Salt
Olivenolje
Truffelolje
Laks/Torsk
Tilbredes Sous Vide med en god klype salt på 52 grader i 20 minutter.
Alternativt legg i glovarm panne, legg lokk over, skru temperatur til minimum og la steke i 10 min.
Ertepurré
Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og en dæsh trøffelolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter. Smak til med salt.
Kok poteter, legg opp og dandér
Vi avslutter med dessert og husk, hvis du ikke ser kaloriene, teller de ikke:
Sjokolademoussé på valeronasjokolade med bringebær og blåbær
200g Valeronasjokolade (66% eller mørkere)
4 Eggeplommer
2 Eggehviter
2dl Fløte
Litt Bringebær
Litt Blåbær
100g Melis
Oppskriften er stjålet fra matprat.no
Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem.
Pynt med litt bær og kvelden er komplett.
Slå gjerne i bordet med en "rimelig" Mersault.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar