søndag 14. august 2011

Sous Vide breiflabb på hvite asparges og ertepurré


Sous Vide breiflabb på hvite asparges og ertepurré

500g breiflabb
1 bunt hvite asparges
1 pose (250g) erter
1 rødløk
noen små nypoteter
litt østerssopp
1 liten boks rogn av eget ønske
4 fedd hvitløk
Fersk rosmarin
Olivenolje
Trøffelolje
Veldig mye smør
Salt
Pepper

Breiflabb

Varm opp en panne med olje, salt, pepper, hvitløk og rosmarin, la denne kose seg på middels varme i noen minutter.
Tilbered Sous Vide på 55 grader i 45 minutter. (Evt bak i ovnen)
La fisken hvile i 10 minutter etterpå.

Ertepurré

Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og én spiseskje trøffelolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter.
Smak til med salt og evt litt hvitløk.

Asparges/Sopp/Potet/Løk

Legg asparges i et fat og dynk med olivenolje og salt. Bak i ovn på 180 grader i 20-30 minutter (til møre).
Legg potetene i en liten kjele (helst en slik at potetene dekker hele bunnen) og kok i smør i 20 minutter sammen med en stor kvast rosmarin. Bruk nok smør til å dekke potetene. Smøret som blir igjen kan brukes i/som saus til fisken.
Sopp stekes i smakes til med salt og pepper. Løken bakes i ovn sammen med aspargesen.

Til dette drikkes en hvitvin fra Marlborough på New Zealand, f.eks Walnut Block Collectables Marlborough Sauvignon Blanc 2009.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar