Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 14. august 2011
Sous Vide breiflabb på hvite asparges og ertepurré
Sous Vide breiflabb på hvite asparges og ertepurré
500g breiflabb
1 bunt hvite asparges
1 pose (250g) erter
1 rødløk
noen små nypoteter
litt østerssopp
1 liten boks rogn av eget ønske
4 fedd hvitløk
Fersk rosmarin
Olivenolje
Trøffelolje
Veldig mye smør
Salt
Pepper
Breiflabb
Varm opp en panne med olje, salt, pepper, hvitløk og rosmarin, la denne kose seg på middels varme i noen minutter.
Tilbered Sous Vide på 55 grader i 45 minutter. (Evt bak i ovnen)
La fisken hvile i 10 minutter etterpå.
Ertepurré
Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og én spiseskje trøffelolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter.
Smak til med salt og evt litt hvitløk.
Asparges/Sopp/Potet/Løk
Legg asparges i et fat og dynk med olivenolje og salt. Bak i ovn på 180 grader i 20-30 minutter (til møre).
Legg potetene i en liten kjele (helst en slik at potetene dekker hele bunnen) og kok i smør i 20 minutter sammen med en stor kvast rosmarin. Bruk nok smør til å dekke potetene. Smøret som blir igjen kan brukes i/som saus til fisken.
Sopp stekes i smakes til med salt og pepper. Løken bakes i ovn sammen med aspargesen.
Til dette drikkes en hvitvin fra Marlborough på New Zealand, f.eks Walnut Block Collectables Marlborough Sauvignon Blanc 2009.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar