lørdag 6. august 2011

Hjemmelagde fiskepinner med gulrotmos, grillet paprika og Gazpacho


Hjemmelagde fiskepinner med gulrotmos, grillet paprika og Gazpacho

Da var det endelig klart for hjemmelagde fiskepinner! Etter et lite veddemål og sommerferie er det klart for å bytte ut frosne, mushy, fiskepinner fra Findus med noe skikkelig mat.

500g fisk (jeg brukte torskefilet, men alt kan brukes, både hvit og rød)
Giljermel (evt hvetemel)
Strøkavring
8 Gulrøtter
1 stor paprika
5 store tomater
2 store sjalottlauk
Litt agurk
3 fedd hvitløk
Like mye fersk ingefær som hvitløk
1/3 Chili (delen uten frø, husk at denne skal benyttes rå, så ta evt litt av gangen)
Olivenolje
Salt
Pepper
Fersk rosmarin (kan sløyfes)
Fersk basilikum (kan sløyfes)

Lages i følgende rekkefølge: Gazpacho, Paprika, Gulrotmos, Fiskepinner (men gjør fiskepinnene ferdige til steking først)

Fiskepinner

Pass på å få et stykke med litt tykkelse/form på som passer til passe store fiskepinner. Skjær deretter i fiskepinnestørrelse og bruk evt rester til "fiske-nuggets".
Salt og pepre godt før de først for en runde med griljermel og deretter en raus porsjon med kavring.
Stek i panne på full varme. 2 minutter på hver side. Litt forsiktighet må utvises, da fisken kommer til å flake seg og dette fra hverandre.

Gazpacho

Vi begynner med tomatene. Legg 30 sekunder i kokende vann og deretter 2 minutter i iskaldt vann. Ta deretter av skallet. Hvis du ønsker en suppe med noe mer tekstur, dropp å ta av skallet.
Her skal man vel egentlig ta ut frø og annet morro, men jeg ser ikke helt poenget, det.
Ta tomatene i en blender eller dertil egnet beholder med kniver som går fort rundt. Kjør raskt ned til mos.
Tilsett 6-7 spiseskjeer god olivenolje, 3 fedd hvitløk, samme mengde ingefær, 1/3 chili (delen uten frø, husk at denne skal benyttes rå, så ta evt litt av gangen) og blend i 5-10 minutter. Smak til med salt.

Sett i kjøleskap fram til servering.

Gulrotmos

Ha gulrøtter i ildfast form sammen med en god klumt olivenolje og noen kvister fersk rosmarin. Bakes nesten nederst i ovnen på 250 til møre (20-30 min). Kutt av topper og kjør i blender til ønsket tekstur. Jeg kjører denne uten noen olje eller salt og pepper for å få den søte gulrotsmaken.

Paprika

Jeg tar denne på gassblusset på kjøkkenet, men under grillen i ovenen er også mulig. Når skinnet er svart hele veien rundt, legg den i en bolle og dekk med plastfolie. La ligge 5 minutter og dra av skinnet med hendene. IKKE vask paprikaen for å få bort evt svarte rester. Da fjerner du halvparten av smaken. Ta det heller være. Det smaker godt.

Hell opp suppen, legg i en håndfull små terninger av agurk, hell på litt olivenolje og pynt med basilikum.

Dandér resten og server!

Til dette drikkes en enkel Riesling.

1 kommentar:

  1. Prøv dobbelpanering med Panco eller Giljermel...Mel-Egg-panco-egg-Panco.. Friter i solsikkeolje først en gang så repiter før servering.. evt. stek i olje eller smør i panna..Dette kan brukes til alle typer panering..f.eks Brandad kuler-Potetkuler med trøffel-fritert ost og alle typer kroketter... Når du lager kroketter på en løs masse så anbefaler jeg og posjonere smeten fryser dem så rulle de\forme dem frossene så panere de.dette hjelper de og holde formen og bli tighte;)så forfritere de for at de skal holde formen... Christer

    SvarSlett