Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
mandag 2. april 2012
Brezza Barolo Bricco Sarmassa 2004
Kjøpt på Hotel Brezza midt i Barolo hvor vi bodde i 2008.
Enkeltmarksvin fra Sarmassa hvor kun de øverste vinrankene er brukt (Bricco). 2004 var en fantastisk år i Barolo med viner som har best av lang kjellerlagring. Tradisjonell laget Barolo.
Fargen er mørk, mørk rød mot svart.
Lukten er syrlig og lukket med intens lukt av urter.
Smaken er veldig lukket ut av flasken. Bricco-vinene til Brezza har vist seg å være best etter 10 år på flaske. Tror nok dette også er tilfellet her.
Etter 1 time på karaffel begynner de klassiske smakene å titte fram. Skogbunn, lær, trøffel og syrlig rød frukt. Etter 3 timer er den mer åpen men mangler nok fortsatt noen år på å nå toppform.
Kan bli en VELDIG god vin om 5-10 år.
90/100
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar