lørdag 7. april 2012

Sous Vide Kveite med rødvins-rødløk på erter og rødbet


Sous Vide Kveite med rødvins-rødløk på erter og rødbet (3 pers)

3 stooore stykker kveite (fordi kveite er godt)
6 små poteter
250g erter
1 stor fersk rødbet
1 pakke bacon
1 rødløk
1 ts honning
1 ss sukker
2 dl rødvin (alt portvin. Sløyf da sukker og hinning)
2 anisstjerner
Smør
Salt
Pepper

Kveite

Saltes godt og peppres. Tilberedes Sous Vide på 50 grader i 45 minutter (3 cm tykke stykker)

Rødvins-rødløk

Kutt rødløk i strimler av eget ønske. Sauter i en liten kjele med litt olivenolje og pepper til de blir litt møre (3 min). Ha i anis, honning og rødvin. Kok inn på svak varme. Smak til med sukker.

Grønnsaker

Kok poteter
Kok erter
Kok rødbet i ca 30 minutter til mør. Skrell og kutt opp i terminger.

Server og drikk en rødvin med litt tanniner til.

1 kommentar:

  1. Sous Vide er virkelig greia, er du fornøyd med den du har?

    Også lurer jeg på om du har smakt Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc eller Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon? Ikke akkurat dyre viner... Men skal ha lakrisundertoner! Høres spennende ut!

    SvarSlett