lørdag 9. juli 2011

Havrebasert blåskjellsuppe med asparges, østerssopp, stekt tomat og naboplukket ruccola


Havrebasert blåskjellsuppe med asparges, østerssopp, stekt tomat og naboplukket ruccola (3 personer)

Selv om sommeren er over oss er det strengt tatt bare bergensere som trives i Oslo-været nå for tiden.
Om det passer med suppe når det er trykkende, lummert og varmt ute kan vel diskuteres, men dette er fortsatt en fryktelig god suppe...
Grunnet litt laktoseintoleranse i familien er det brukt havrefløte. Vanlig fløte kan selvsagt benyttes.

Blåskjellsuppe

2 nett med blåskjell
5 dl havrefløte
1 chili (etter smak)
1 stort stykke ingefær
4 fedd hvitløk
2 soltørkede tomater (gjerne i olje)
3 sjalottløk
3 passe store østerssopp
Litt bladpersille
Solsikkeolje
1,5 dl syrlig eplejus
1,5 dl hvitvin
Pepper

Legg blåskjellene i vann i 15 minutter før du begynner, da unngår du at suppa blir for salt. Plukk ut skjellene som ikke lukker seg eller er ødelagt. Hvis du har plukket selv, sjekk blåskjellvarsel, eller ring og spør blåskjelltelefonen på 820 33 333.

Stek hvitløk, ingefær, chili, soltørket tomat og sjalottløk i solsikkeolje på middels varme i en stor gryte til det er mørt. Legg i blåskjell og tilsett eplejus, hvitvin og halvparten av havrefløten. Vend hvert 2 minutt til alle skjellene er åpne.

Sil av all væske til en ny gryte og kok opp. Hakk opp halvparten av soppen og ha oppi. Rens skjellene, men la noen være igjen til pynt (ta med chili, hvitløk, etc). Gi de rensede skjellene en god dryss med nykvernet pepper.

Reduser suppen på middels varme uten lokk til halvparten (tar ca. 20 min). Ha i resten av havrefløten. Kok i 10 min, skru av varmen og ha oppi de rensede blåskjellene. La stå fram til servering.

Resten

6 store asparges
3 små tomater
Olivenolje
Salt
Egendyrket eller naboplukket ruccola

Del tomatene i to, stek sammen med resten av soppen i olivenolje på middels varme.
Legg opp på tallerken sammen med ruccola.
Stek asparges i samme panne på middels varme i 4-5 minutter til aspargesen er møre. Legg opp med litt mer god olivenolje og salt.

Dandér og servér med loff

Til dette drikkes en god Mersault

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar