mandag 18. juli 2011

Slow Food-Middag på Norsminde Kro

Danmarksferie er ikke det samme uten den obligatoriske turen til Norsminde Kro.
Her driver Søren Højbøg Hansen Dansk Slow Food på lokale råvarer.

Nytt for året var flere chambre séparée i kjelleren, hvor vinkjelleren også var kraftig utvidet siden forrige besøk. Kveldens måltid ble inntatt nettopp her nede.


Kvelden begynner med en lett apretif og litt sjømat i form at tang, tare, gjeddeterrine, røkelaks, knivskjell, hummer, østers og rå kamskjell.


Undertegnede. Litt spent. Mest sulten!


Vårt daglige danske brød. Maltbrød med nøtter, Speltbrød og Brioche.


Lurer egentlig på hvorfor jeg ikke har et eget dekanteringsrom (settes på lista over ting å ha i et framtidig hus)


Kveldens første rett:
Filet af pighvar i samspil med ærter fra Holtgaard 

Kveldens første vin:
Ried Loiser Berg Grüner Veltliner 2004 fra Kamptal i Østerrike


Kveldens andre rett:
”Præstekvæler” med broccoli, bakskuld og Unika nr. 14. (Melbolle på godt norsk)

Kveldens andre vin:
Albert Sounit Bourgogne Blanc 2006 fra Côte Chalonnaise i Bourgogne


Kveldens tredje rett:
Det bedste fra hanen med hybenroser og kryddercreme

Kveldens tredje vin:
Josef Rosch Riesling J.R. Junior 2009 fra Mosel i Tyskland


Kveldens fjerde rett:
Let sprængt kalvebrissel fra Solbjerg, med parmentier af lokale blomkål med vanilje
 
Kveldens fjerde vin:
Francois Legros Morey-St.-Denis "Clos Sorbe" fra Bourgogne i Frankrike



Kveldens femte rett:
Lam fra Ajstrup med lokal spinat, nye morkler og egnens små rødder samt kraftig sauce med varme toner
 
Kveldens femte vin:
Artardi Vinas De Gain 2006 fra Rioja i Spania


Kveldens dessert: 
Jordbær fra Holtegaard på brunsviger med ”marcipan” topping og vanilje iscreme

Kveldens dessertvin:
Scaglocha Moscato d'Asti Primobacio fra Piemonte i Italia



Kveldens dessert uten laktose: 
Samme som over men med bringebærsorbet og uten "saus"

Kvelden ble som vanlig uovertruffen. Blir en tur tilbake om 2 år. Til neste år venter Piemonte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar