fredag 1. juli 2011

Sitronpannekaker med sitronkrem og sitronconfit


Sitronpannekaker med sitronkrem og sitronconfit

Denne er stjålet fra Det Søde Liv på Dansk TV.

Deilige kalde pannekaker med søt sitronkrem og syrlig sitronconfit.

Denne tar litt tid å lage, men kan med fordel (og bør) tilberedes en dag eller 2 i forveien.

Pannekaker

100 g hvetemel
65 g sukker
3 egg
65 g smeltet smør
1 toppet ts finrevet, frisk ingefær
1/4 l helmelk

Sitronkrem

2 ark gelatin
150 g god, hvit sjokolade
1/4 l kremfløte
skall av 1 1/2 sitron, revet

Sitronconfit

Fileter av 2 sitroner
100 g sukker
4 ss vann
1/2 vaniljestang
1 1/2 ts maizena + litt vann til å jevne med

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pannekakerøre
Bland mel og sukker. Pisk inn alle eggene Nå må alle klumper være ute. Smelt smøret i pannen pannekakene skal stekes i. Visp smøret og finrevet frisk ingefær inn i røren.
Visp inn melken til slutt. Nå er pannekakerøren klar. Stek pannekakene på god varme på en stekepanne som er ca. 25 cm i diameter.

Sitronkrem
Legg gelatinen i bløt i en halv liter kaldt vann i en ½ time. Hakk den hvite sjokoladen fint. Kok opp fløten, fjern gryten fra varmen.
Etter 5 minutter helles den varme fløten over den finhakkede sjokoladen. Rør til nesten all sjokoladen har smeltet. Vri vannet ut av gelatinen og ha den i den varme kremen.
Når all i sjokoladen har smeltet, siles den gjennom en sil. Ha i revet sitronskall og rør godt. Sitronkremen avkjøles i kjøleskap i minst 3 timer eller gjerne til neste dag.

Sitronconfit
Skjær bunn og topp av sitronene. La sitronene stå på bunnen og skjær hele skallet av med en skarp kniv. Skjær så den nakne sitronen i fileter.
Del vaniljestangen på langs. Vaniljekornene skrapes ut og blandes sammen med en anelse sukker, slik at kornene skilles fra hverandre.
Vaniljesukkeret, den tomme vaniljestangen, sukker, sitronfileter og vann kokes kort opp og tyknes med litt maizenna blandet med i litt vann. Konfiten skal bare jevnes med maizennablandingen, absolutt ikke tykne. Avkjøles helt før servering.

Konfiten kan oppbevares i kjøleskap i 2 til 3 dager.

Sitronpannekaker
Legg alle de kalde pannekakene ut på et bord. Pisk den kalde sitronkremen luftig med en håndmikser og smør den ut på hver pannekake. Stryk kremen tynt ut over med en palettkniv så kremen dekker hele pannekaken.

Rull pannekakene sammen, legg dem på et fat med flat bunn og dekk til med plastfolie. Sett fatet i kjøleskapet 1 til 2 dager før servering. Skjær hver av de kalde sitronpannekakene i to på skrå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar