Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
fredag 29. juli 2011
Vietti Barolo Rocche 2005
(And so life goes on...)
En av mine favorittprodusenter dette her. Vietti var en av de første produsentene i Barolo til å begynne med enkeltmarksviner på 1950-tallet, trumfet gjennom av Alfredo Currado, Luciana Vietti’s mann. Dette ble sett på som radikalt og helt utenfor normen, men er idag like vanlig som å lage Barolo i seg selv.
Samme mann er også mye av grunnen til at den på 1960-tallet nesten "utdødde" druen Arneis ble tatt inn i varmen igjen. Druen dyrkes idag i Roero-området nord for Barolo, og de første avlingene ser nå også dagens lys på den amerikanske vestkysten.
Vietti lager både tradisjonell, moderne og en mellom-moderne Barolo. Dette er min favoritt, men moderne typen.
Ligger på store Slovenske "Botti" i 30 måneder, deretter 6 måneder på ståltanker, før vinen tappes ufiltrert på flaske.
Fargen Mørks rød mot brun. Klassisk Barolo-farge.
Lukten er lukket ut av flaska. Etter noen minutter begynner det derimot å dukke opp ting. Svisker, eik, sopp, lakris, røde bær
Smaken er litt reservert. Har nok begynt å lukke seg og er nok ikke klar for glasset før om 3-5 år. Registrerer allikevel en meget elegant vin, eik, modne plommer, litt skogbunn. Godt balanserte tanniner, men litt skarp i kantene enda..
Nei, dette er nok en for kjelleren. 5 år og vi snakker god meget god Barolo.
90/100
Finnes ikke på polet, men det finnes en leverandør som sikkert kan ordne. Denne flasken kjøpt i Barolo, men Stefan skaffer denne. Prisen gjenspeiler smaken i 5 år. Over middels.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar