fredag 29. juli 2011

Vietti Barolo Rocche 2005


(And so life goes on...)

En av mine favorittprodusenter dette her. Vietti var en av de første produsentene i Barolo til å begynne med enkeltmarksviner på 1950-tallet, trumfet gjennom av Alfredo Currado, Luciana Vietti’s mann. Dette ble sett på som radikalt og helt utenfor normen, men er idag like vanlig som å lage Barolo i seg selv.

Samme mann er også mye av grunnen til at den på 1960-tallet nesten "utdødde" druen Arneis ble tatt inn i varmen igjen. Druen dyrkes idag i Roero-området nord for Barolo, og de første avlingene ser nå også dagens lys på den amerikanske vestkysten.

Vietti lager både tradisjonell, moderne og en mellom-moderne Barolo. Dette er min favoritt, men moderne typen.

Ligger på store Slovenske "Botti" i 30 måneder, deretter 6 måneder på ståltanker, før vinen tappes ufiltrert på flaske.

Fargen Mørks rød mot brun. Klassisk Barolo-farge.

Lukten er lukket ut av flaska. Etter noen minutter begynner det derimot å dukke opp ting. Svisker, eik, sopp, lakris, røde bær

Smaken  er litt reservert. Har nok begynt å lukke seg og er nok ikke klar for glasset før om 3-5 år. Registrerer allikevel en meget elegant vin, eik, modne plommer, litt skogbunn. Godt balanserte tanniner, men litt skarp i kantene enda..

Nei, dette er nok en for kjelleren. 5 år og vi snakker god meget god Barolo.

90/100

Finnes ikke på polet, men det finnes en leverandør som sikkert kan ordne. Denne flasken kjøpt i Barolo, men Stefan skaffer denne. Prisen gjenspeiler smaken i 5 år. Over middels.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar