søndag 10. juli 2011

Middag på The Waterside Inn (3*)

Da var sommerferien i gang og vi starter enkelt med en midt-uketur til England for fruen og undertegnede.

Etter en konsert med Richard Cheese på HMV Forum i London, bar det på tur til Fredrick's Restaurant Hotel & Spa for å slappe av (anbefales på det sterkeste).

På kvelden derimot var det tid for det store kulinariske høydepunktet for turen (nevnte jeg en liten tur innom Riverside Café for lunsj i tillegg?), The Waterside Inn i Bray.

3* i Guide Michelin, startet av Michel og Albert Roux, nå med Alain Roux på kjøkkenet.

Klassisk fransk kjøkken i aldeles nydelige omgivelser. Mye lokale og faste kunder.
Etter et glass Champagne nede ved brygga, samt en titt på menyen og vinkartet var det mat-tid.


Panaché de tomates estivales au basilic et son sorbet rafraîchissant, feuilles de roquette arrosées de vinaigre de Xérès

Medley of seasonal tomatoes with basil and refreshing sorbet, rocket salad leaves drizzled with Sherry vinegar


Denne stod ikke på menyen.
Egg på spinatpurré. Laks- og rekemousse med hvit asparges.

Notat: Mmmmm....


Émietté de tourteau du Devon aux effluves de melon, amandes fraîches et crevette rose marinée

Flaked Devon crab with melon and fresh almonds, served with a marinated prawn

Notat:  Fantastisk sammensetning av krabbe og melon med en aldeles nydelig vinaigrette på sitron, chili og sylteagurk.


Gaspacho parfumé à la pêche jaune, queues d’écrevisses et sa quenelle de mousse, salsa de tomate sur toasts melba croustillants au basilic

Chilled gazpacho soup flavoured with yellow peach, garnished with crayfish tails and a quenelle of mousse, tomato salsa served on crispy basil melba toast

Notat:  Litt annerledes da fruen ikke skal ha skalldyr. Frisk ferskengaspacho med skiver av fersken med biter av saltet agurk.


Terrine de foie gras aux filets de lapereau poivrés et lustrée d’une gelée au sauternes, salade de chou chinois et toast brioché à la moutarde violette

Terrine of foie gras with lightly peppered rabbit fillets and glazed with a Sauternes wine jelly, salad of Chinese cabbage leaves and a violet mustard flavoured brioche toast

Notat: Fois Gras er aldri feil, selv ikke som en terrine. Nydelig sammensetning av smaker med kålen og sauterne-geléen.


Noix de Saint-Jacques poêlée et tronçons de poulpe au coriandre sur un coussin de purée de céleri, émulsion à la noix de coco et sauce au tamarin

Pan fried scallop and octopus slices with coriander, served on a bed of celery puree, coconut emulsion and tamarind sauce

Notat: Kveldens høydare for min del. Tidens best stekte kamskjell? I belive so! Sammen med den søte kokosnøtt-emulsjonen og blekksprut blir det helt himmelsk.


Pavé de saumon sauvage délicatement poché au court-bouillon, garni d’un pilaf de trois riz, vinaigrette tiède verdurette

Fillet of wild salmon (skotsk) gently poached in an aromatic stock, served with a selection of “pilaf” rice and warm herb vinaigrette

Notat: Her hadde vi en lengre diskusjon med Alain Roux mot slutten av middagen ang bruken av Skotsk vs Norsk laks. Alain var enig i at Skotsk var god og kortreist, jeg var enig i at Norsk laks var bedre. Jeg lovte å ta med norsk villaks nestegang vi kom. ;o) Laksen var forresten posjert litt varmt etter min smak.


Aiguillettes de caneton challandais rôti au parfum de citron et de thym

Roasted Challandais duck with a lemon and thyme jus, potato and garlic mousseline

Notat: Fantastisk, fantastisk konfitert sitron!


Roulade d’agneau rôtie, farcie de confit d’aubergines et pignoles grillées, moussaka en gâteau et jus safrané

Roasted loin of lamb stuffed with aubergine confit and grilled pine kernels, "gâteau" of moussaka and a light saffron flavoured jus

Notat: Aubergin-konfit...mmm...



Notat: Bildet viser ikke helt størrelsen på denne her. Den er diger! Og digg! Kjipt bringebær som ikke smakte noen ting. Det samme med jordbærene fruen fikk servert. Dette ble også tatt opp med Alain Roux. Samme argument som med laksen. Må huske å ta med Norske bringebær og jordbær neste gang. De vet ikke hva de går glipp av.

-------------------------

Litt sjokoladesnacks til dessert, te og verdens største pisk-på-pung til den stakkars junior-servitøren som klarte kunststykket å større om jeg ville ha MELK!!?? i Grand Lapsang Souchong'en min... Det vanket forøvrig delvis-offentlig-filleristing fra hovmesteren for dette. Vi er riktignok i England, men seriøst...

Alt i alt, en veldig bra kveld. Gjennomført godt stykke arbeid, men det er ikke langt fra 3* til 2*...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar