fredag 16. september 2011

Renato Ratti Barolo Conca 2006


Fargen er klassisk dyp rød. Noe skjær mot blått. Lenger godt med 14,5% alkohol.

Lukten er lukket i starten men åpner seg etter noen minutter i glasset. Eik, solbær, vått løv, skogbunn, lakris, vanilje. Hele bøtteballetten.

Smaken følger fint opp om noen skarp i kantene. Men dette er en vin for kjelleren, selv om den er overraskende drikkbar nå. Har nok ikke lukket seg enda. Bløte (men godt med) tanniner, mørke bær, eik, sopp, brent fat, moreller, lær, lakris og blomster. Fast, fin, syrlig avslutning. Godt med tørrhet som blir borte etter noen år.

Slik skal eik brukes! 1 år på små franske eikefat og deretter på store slovenske Botti. Semi-tradisjonell hvis det er noe som heter det. Akkuratt passe nok, gjennomført delikat vin som kan drikkes nå eller legges bort i 10-15 år.

91/100

Finnes ikke på polet med mindre importøren kan hjelpe.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vilken kalastrevlig blogg du har, kul viner, härlig mat, fint skrivet och sublima bilder - toppklass!

    Ratti har hamnat i bakvattnet på sistone, så mycket annat kul dyker upp hela tiden. Kanske man ska ge 2006-cruerna en chans? Marcenasco-06 blev ganska svalt mottagen vill jag minnas.

    /Patrik

    SvarSlett
  2. Hei Patrik.

    Takk for kommentarene om bloggen.
    VI har i Piemonte i fjor (skal nedover 3 uker til sommeren neste år) og fikk med med 20 tradisjonelle La Morra viner (og mye annet rart).
    Jeg håper å tror at flere går tilbake til mer tradisjonell vine-making. Mange har begynt allerede.

    Kul at du nevner Marceansco'ene! Jeg vurderer å ta med noen riktig gamle fra Stefan hos www.barolobrunello.de når vi kjører tilbake fra Piemonte for å smake ny vs. gammel Ratti.

    SvarSlett