søndag 4. september 2011

Sprøstekt Brisling med laks, hvit asparges og ertepurré



Det finnes faktisk ikke så alt for mange oppskrifter med Brisling der ute. Kanskje ikke så rart, fiskens størrelse tatt i betraktning. Etter litt prøving og mye feiling (jeg skal aldri filetere Brisling igjen...) hadde nok RIMI rett; Det enkleste er det beste. Eller var det REMA. Samma kan det være...

Panne + smør + mel + salt + pepper ble det greieste.

Sprøstekt Brisling med laks, hvit asparges og ertepurré

15-20 Brisling
6 asparges (en pakke sånn i praksis)
500g laksefilet
1 pose erter (250g)
Fersk Rosmarin
Noen fedd hvitløk
Salt
Pepper
Olivenolje
Smør

Brisling

Rens fisken.
Dette er strengt tatt ikke nødvendig når den skal sprøstekes så litt smak og behag her.
Vend i mel, salt og pepper. Masse salt og pepper. Stek på middels til høy varme noen minutter på hver side til de er sprø. Legg på papir for å få av fett. Serveres kalde. Tipper hvitløksmajones eller aioli hadde vært godt sammen med det... Jaja, neste gang...

Laks

Smelt godt med smør i en panne. Legg i Rosmarin og hvitløk og varm på svak varme i 5 minutter. Legg fileten på toppen og sett på lokk. Stek på middels varme i 15 minutter.

Asparges

Legg i ildfast form, kjør på med en god dæsh olivenolje og salt. Bak i ovn på 180 grader i 30-45 minutteravhengig av tykkelse.

Ertepurré

Kok opp vann, legg i erter. Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje og en dæsh trøffelolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter. Smak til med salt.

Legg opp, server og tygg hele fisk, hode og alt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar