lørdag 17. september 2011

Sous Vide Filét Mignon med kantarell, ertepurré og stekt, havrebrød med bær


Fortsatt er kameraet i Zürich (hei hei kjære) og denne her får jeg ikke tatt bilde av senere...

Filét Mignon er noe av det møreste kjøttet du får og etter en tur i Sous Vide-gryta kan du droppe kniven. Viktig her å finne riktig vekting mellom det søtlige i kjøtte og ertepurré'en og syren i salaten og bærene.

Filét Mignon med sopp, ertepurré og stekt, havrebrød med bær (3 pers)

600g Filét mignon
250g frosne erter
Litt kantarell og traktkantarell
1 pose salat (Bama Baby Leaf mix)
Blåbær
Bringebær
Havrebrød (Havrebrød ferdigpose)
Olivenolje
Balsamico
2 fedd hvitløk
1 kvast rosmarin
Salt
Pepper
Smør
1 spiseskje bakepulver
1 flaske rødvin (til saus)
1 dl fløte (til saus)
1 gulrot (til saus)
1 løk (til saus)
Andre grønnsaksrester (til saus)

Filét Mignon

Varm en panne med smør. Stek hvitløk og rosmarin på middels varme i noen minutter for å trekke ut smak. Svi av kjøttet i 10 sekunder på hver side (ta evt ut hvitløken først så den ikke svir seg). Skru AV varmen, legg tilbake hvitløken og la kjøttet kose seg litt i panna i noen minutter mens du snur det hvert 30 sekund. Husk å drikk nok vin mens du holder på...
Ta med alle godsakene i en pose og tilbered Sous Vide på 62 grader i 20 minutter. Alternative stek på middels varme i 4 minutter på hver side under lokk.

Ertepurré

Kok opp vann, ta i bakepulver, legg i erter. Bakepulveret sørger for at du ikke koker ut fargen av grønnsaker! Når vannet koker igjen er ertene ferdig. IKKE kok lenger, da får du grå og trist ertepurré.
Hell av vann, putt i blender med 5-6 spiseskjeer olivenolje.
Kjør i blender til jevn, glatt konsistens eller med litt tekstur. Tar ca 5 minutter. Smak til med salt.
Husk å drikk nok vin mens du holder på...

Havrebrød med blåbær og bringebær

Lag ett havrebrød (jeg, altså min bedre halvdel, bruker Møllerens Godt Gammeldags Havrebrød), men alt grovbrød kan egentlig brukes. Skjær av passe stor bit og stek på høy varme i panna der kjøttet har ligget. Legg opp med blåbær og bringebær.

Saus

Ta en flaske rødvin. Ikke noe dyrt, men med en god del syre. Billig Bordeux/Rioja duger. Hell i kjele sammen med 1 kutta gulrot, løk og evt andre grønnsaksrester du har innerst, nederst i kjøleskapet.
Kok på middels varme til det er igjen ca 2 dl. Sil bort grønnsakene.
Hell i 1 dl fløte og reduser til ca 1 dl totalt. Smak til med pepper.

Legg opp salat og litt balsamico. Legg på brød med bær. Dandér ertepurré og legg opp kjøtt. Legg på sopp og server.

Til denne herligheten drikkes en god Barolo. Tradisjonell eller Moderne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar